10 Mart Cuma günü Antalya Hipodromu’nda 9.Koşu’da; CRISPI isimli atın antrenörü Halil Kabukcı koşuya protesto çekti. Komiserler Kurulu’nun red kararı doğrudur. Komiserler Kurulu, Hipodromda koşu günü yaşanan her şey den sorumlu. Son yarışsever Hipodromu terk edene kadar. Televizyonda kesin sonuç açıklaması yapılması canlı yayında anında TJK bunu ilan ediyor. Son koşuda koşunun derece farkları safkanların toplu fotoya girmesi sizin kesin sonuç verildikten 1 dakika sonra topluca sekreterya ile birlikte gitmediğinizi biliyoruz. Bu ilan ettiğiniz kesin sonuca lütfen bir bakınız ve kontrol ediniz. TJK personelini bu konuda suçlu bulmuyoruz hata yapmış. 8. Koşudan bir kısmını almış bu sizin göreviniz. Okeylediğiz koşuyu kontrol edin, Cumartesi sabah saat 9.30. Sonuç hala TJK TV’de duruyor.

Komiserler Kurulu Kararı

13 numaraya kayıtlı olarak koşan CRISPI isimli atın antrenörü Halil KABUKCI, koşunun son düzlüğünde 15 numaralı LET CROPS LAUGH isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan ICE TEA isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan MANDACAN isimli atın binicisi Fatih Rüstem BEBEK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan KIMO LAND isimli atın binicisi Furkan YÜKSEL, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

15 numaraya kayıtlı olarak koşan LET CROPS LAUGH isimli atın binicisi Halil YOLAÇICI, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.