16 Mart Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının start aldığı günün 7.Koşusu olan Handikap-16/Y-2 Koşu'da 10 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşu başlaması ile karşı düzlükte 1000 startı geçilirken JAGUAR MAIL isimli atın binicisi İsmail Gün dış kulvardan ÇAYIRAĞASI binicisi Uğur Levent kendi kulvarında giderken iki kez JAGUAR MAIL, yan tampon faulu yaptı. Son 500 geçilirken LIGNIN ENERGY kendi kulvarında kolay tempoda gitti. Koşuyu kazanabilecek safkanlar içindeki AGF'de % 13 ile (2) at olan LIGNIN ENERGY, barıyere yakın 1 boy önünde içinde olan GRAND DOWN'un binicisi Çağlar Taşçi, bir anda LIGNIN ENERGY kulvarına girdi. LIGNIN ENERGY’nin ön ayakları GRAND DOWN'un arka ayaklarına takılması LIGNIN ENERGY binicisi Şevhat Gökçe ile birlikte yıkıldı. Arkadan gelen SÜPÜRÜCÜ safkana takılması ile binicisi Enes Bozdağ ile birlikte safkan yıkıldı. Koşuda düşen her iki safkanlar Veteriner Hekimleri tarafından yapılan kontrollerde bir sağlık sorunu yaşamadı. Apranti Şevhat Gökçe kontrol amaçla Ambulansla Hastaneye sevk edildi. Enes Bozdağ sağlık durumu iyi olmasından dolayı Hastaneye gitmedi. Bu tür cezalarda Amerika, Hong Kong ve Japonya gibi ülkelerde cezalar çok ağır. Bizde caydırıcı olmayıp son zamanlarda bu tür kazalarda ihtar, sözlü uyarı, 5 gün, 7 gün 10 gün çok nadir verildi. Buna benzer kazalarının en önemlisi Hişman Çizik 15 gün ceza, sonrası diğer 15 gün açık koşularda binebileceği atlara başka biniciler bindiler, elinden KING BERKAY gitti. Temmuz ve Ağustos aylarında Çalıştay artık yapılması gerekir. 27 Mart Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığın Komisyon da görüşmesi yapılacak. Doping ve başta Antröner arkadaşlarlarımızın af konusu Komisyon geçer resmi gazetede yayınlanır.

Komiserler Kurulu Raporu

4 numaraya kayıtlı LIGNIN ENERGY isimli atın binicisi Şevhat GÖKÇE koşunun son 600 metresinde içindeki 10 numaraya kayıtlı GRAND DOWN isimli atın binicisi Çağlar TAŞÇI'nın faulüne maruz kalarak yıkılmıştır. Arkadan gelen 5 numaraya kayıtlı SÜPÜRÜCÜ isimli atın binicisi Enes BOZDAĞ' ında düşmesine sebep olmuştur. Her iki binici de yapılan muayeneleri sonucu hastane sevk edilmiş, Atların Saha Veteriner Hekimleri tarafından yapılan muayenesinde de sağlık yönünden olumsuz bir bulguya rastlanılmamıştır.

1 numaraya kayıtlı ÇAYIRAĞASI isimli atın binicisi Uğur LEVENT start çıkışı ve sonrası ve viraj içerisinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

8 numaraya kayıtlı JAGUAR MAIL isimli atın binicisi İsmail GÜN ; 1000 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirip dışındaki atın koşu yoluna hamle yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

10 numaraya kayıtlı GRAND DOWN isimli atın binicisi Çağlar TAŞÇI ; koşunun 600 metrelerinde viraj içerisinde dışındaki ata doğru usulsüz kulvar değiştirip faul yaparak atın yıkılmasına sebebiyet vererek yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir.