19 Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 5.Koşu'da; GÖKKUZGUN isimli atın Antrönerü Aydın Güven Gönültaş, MAVİ SAKAL isimli ata protesto çekti. Komiserler kurulu kararı red etti. Doğru bir karar.

Komiserler Kurulu Raporu

10 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKKUZGUN isimli atın antrenörü Aydın Güven GÖNÜLTAŞ’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 7 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan MAVİ SAKAL isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, son viraj dönülürken ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

19 Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.Koşu'da; son 100'de koşunun liderliğini yapan EZER GEÇER'in binicisi Mustafa Çiçek dışından kazanacak gibi gelen SUBUTAI'nin binicisi Halis Karataş'a at göstererek SUBUTAI’nin aksiyonun bozacak duruma soktu. Zaman kaybı yaşaması burun ile biten koşuda Komiserler kurulu Re'sen koşuyu incelemeye aldı. Koşu sıralaması değişmesi çok doğru bir karardır. Komiserler Kurulu Başkanı Orhan Yenihayat'ı ve diğer Komiserler kurulu heyetini tebrik ederiz.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numaraya kayıtlı olarak koşan EZER GEÇER isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki 6 numaraya kayıtlı SUBUTAI isimli atın koşu yolunu daralttığı Kurulumuzca re’sen inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 7 numaraya kayıtlı EZER GEÇER 2 nci 6 numaraya kayıtlı SUBUTAI 3 üncü 13 numaraya kayıtlı DİSPERGATÖR 4 üncü 2 numaraya kayıtlı BIG PRIZE 5 inci 3 numaraya kayıtlı KAYIBEYİ Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 6 numaraya kayıtlı SUBUTAI 2 nci 7 numaraya kayıtlı EZER GEÇER 3 üncü 13 numaraya kayıtlı DİSPERGATÖR 4 üncü 2 numaraya kayıtlı BIG PRIZE 5 inci 3 numaraya kayıtlı KAYIBEYİ

7 numaraya kayıtlı olarak koşan EZER GEÇER isimli atın jokeyi Mustafa ÇİÇEK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atın koşu yolunu daraltmak suretiyle yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan MR LOVERMAN isimli atın jokeyi Oğuz EREN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.