21 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 9.Koşunun son 200 incelemeye aldı her hangi bir değişiklik olmamıştır.

KOŞU NO: 9

9.Koşu' nun son 200 metresi Kurulumuz tarafından incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır. İnceleme sonucu; 11 numaralı ALDERAMİN isimli atın binicisi Ali KAÇMAZ, son 200 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

5 numaralı YOLLARAZ isimli atın binicisi Sadettin BOYRAZ, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

9 numaralı BENZENCİ isimli atın binicisi Fatih Sultan Mehmet SANSAR, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı kullanarak ( 7 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan ettiğinden gerekli yasal işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

12 numaralı YİĞİTBATUHAN isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, start çıkışı sonrası 1200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.