Son zamanlarda fazla adet kamçı ve üsülsüz kamçı kullanan binicilerin cezalar caydırıcı olmaması  fotoyu geçerken sevinen binici ile fazla kamçı kullanan aynı cezaları almaları caydırıcı olmuyor cezalar tek ceza Fiat ile değil cezalar caydırıcı olmaması için yeni değişik cezalar olması  lazım trafik cezaları gibi olsun. Karar mercii Yüksek Komiserler Kurulu va bakan olması gerekiyor.

KOŞU NO: 2

5 numaraya kayıtlı olarak koşan ÜLGENBEY isimli atın binicisi Burak AKÇAY, son düzlükte usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası gereğince 1861 TL PARA CEZASI ve 7 GÜN süre ile tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 3

1 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖZENGER isimli atın binicisi Cem ALTUN, son düzlükte 2023 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla (5 adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

KOŞU NO: 5

3 numaraya kayıtlı olarak koşan SUNGURLU isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, son düzlükte usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

KOŞU NO: 6

7 numaraya kayıtlı olarak koşan YÜKSELABİ isimli atın binicisi Kadir TOKAÇOĞLU, son düzlükte usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.