BÜYÜKDÜNYA günün sığınılacak en güvenilir limanı “İZMİR”

1.Ayak: İstanbul’da sentetik pistte daha iyi durumdaki son yarışında tabela dışı kalsa da bir yarış önce Bursa’da 1400'de kumda kazanan (8) ULAN UDE’den bu kez farklı bir yarış bekliyor, ilk çarpıyı bu safkana atıyorum. İki ay ara verdikten sonra Bursa Hipodromu’nda hedeflediği bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (3) KINESIS favorimin öncelikli rakibi. Çim pistte başarılı bir performansa sahip bulunan (1) CANTALOUPE, daha iyi durumda gireceği bu koşuda ihmal edilmemeli. İstanbul'daki son uzun mesafeli yarışını ve idman pisti görünümünü beğendiğim (2) KIMONO diğer şans verdiğim isim. Bursa Karacabey’deki idman merkesinde hazırlanarak İzmir’e gelen (4) ACTIVE WARRIOR ve beş ay aranın ardından bir yarış koşup farklılaşan çim pist performansı iyi (5) ONE MORE DAISY kuponlarda bulunulmalılar.

2.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışında başarılı bir ikincilik elde ederken eski günlerine döndüğünün izlenimlerini bırakan grubun kaliteli safkanlarından (9) ONARBEY favorim. Bursa’daki son yarışında 1200 kum pistte 1,22,03 ile başarılı bir ikincilik elde ederken formunu bulmaşa başladığının işaretlerini veren (5) KAPAKLICAN, eküri koşma avantajı ile Onarbey’in en yakın rakibi. Geçen hafta daha iyi gruptaki yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen (3) HOLİGAN’dan bu kez dişine göre grupta farklı bir yarış bekliyorum. İzmir ve Antalya'daki son koşularında bir türlü hedefe uzanamasa da yarışlarını beğendiğim tırnağının ucundaki (1) ATİKSOYLU şanslı bir başta isim olup bu kez grubunda (4) SINIR TANIMAZ kuponlara yazılmalı.

3.Ayak: Üç yarış önce 2000 kum pistte 2,08,68 ile kazanan, geçen hafta sonu sert gruptaki koşusu ölçü olmayan eküri avantajına sahip (2) BOUKEPHALOS’a Ö.Yıldırım'la favorimdir. Kısa bir aranın ardından hedeflediği bu yarışı için güzel bir hazırlık devresi geçiren (7) TEVAZU ve gördüğü yarışlarının ardından hem formunu hem de nefesini geliştiren (12) COOL IMAGE rakipleri. Altı ay ara verdikten sonra kış sezonunu İzmir'de muntazam çalışıp geçiren sevdiği çim pistte start alan (10) GALVATRON şanslı bir başka isim olup yarışları üst üste gelse de son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan (6) ROYAL UYGUR kuponlarda bulunulmalı.

4.Ayak: Farklı hipodromlarda koştuğu son yarışlarında harikalar yaratan kusursuz forma sahip safkan (1) BÜYÜKDÜNYA, uzayan mesafeye rağmen bence bir kez daha birinciliğe yakın olup tek yazılabilir.

5.Ayak: Son startında 1200 kum pistte Gr-1’de düzlükten itibaren fotoya kadar güzel bir mücadele verip 2,14,51 ile üçüncülüğüyle dikkatleri üzerine çeken grubun istikrarlı safkanı (1) JUNIOR ÇINAR ve uzun bir aranın ardından girdiği yarışında 1900’de kumda Kv-8'de Delawera ve King Man Go gibi rakiplerinin yakın ara arkasından üçüncülüğü oldukça başarılı (4) KARADÖKER arasında geçmesini beklediğim bir koşu.

6.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu 1,25,84 ile kazanıp Maiden’dan çıkan eküri koşma avantajına sahip (3) DEVİRENAĞA, koruduğu formu ile favorim. Kazandığı yarıştaki güzel formunu devam ettiren (4) ILIÇ ESİNTİSİ ve pist ve mesafeye yatkın (2) RUZE favorimin rakipleri. Geçen sezon bu pist ve mesafede 1,23,27 ile kazanıp geçen haftaki koşusu ölçü olmayan (16) YİĞİTŞEF şanslı bir başka isim olup Bursa’daki son yarışında etkili olamasa da dişine göre bir grup bulan (10) REŞİDE kuponlarda bulunulmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8-3-1-2-4-5

2.Ayak: 9-5-3-1-4

3.Ayak: 2-7-12-10-6

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1-4

6.Ayak: 3-4-2-16-10

GAGGO BEY’in bu kez Maiden’dan çıkmasını bekliyorum “KOCAELİ”

1.Koşu: 2-3-4-8-1-7

2.Koşu: 1-4

3.Koşu: 3-2-1

4.Koşu: Grubun en formda ve kaliteli ismi olan, Bursa’daki son koşusunda bu mesafede uzun süre önde yarışı forse eden, son 200’den sonra düşen temposuna rağmen üçüncülüğü tatminkar seri safkan (1) GÜNDÜZDÜŞÜ ve aynı koşuyu 2,14,72 ile kazanarak formunu bulduğunu belli eden mesafeye yatkın (4) ERDOĞDU arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden bence sonda en az hata yapan kazanacaktır.

5.Koşu: Birbirlerine denk güçteki 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının bir araya geldiği 2000 metre kum pistteki Hand-17 Koşu’da fazla at yazılmasını öneririm. Benim sıralamam; (9) WELLBORN başta olmak üzere (10) ROBIN EMPIRE, (2) CIX LIFE, (8) SON OF THE KING, (3) BAŞDANER, (7) RUN FOR HAPPINESS, (13) WARRIOR JUSTEN ve (4) NEOS şeklinde olacaktır.

6.Koşu: Son üç koşusunun ikisini Kocaeli’de 1500-1700’de diğerinde ise Bursa’da 1400’de ikinci bitiren (3) GAGGO BEY’in bugün Maiden’dan çıkmasını bekliyor. G.Özçelik’le tek tutuyorum.

7.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp bu pistteki son ikinciliği ile formunu bulduğunu belli eden A.Kurşun’un bindiği (4) HEADMAN, favorim. Bursa’daki son koşusunda bence mesafenin kendisine göre kısa oluşundan etkilenerek üçüncülükle yetinen (1) AVUKAT, uyumlu binicisi İ.Soyad’la favorimin en yakın rakibi. Gücü nispetinde bu tip gruplarda dikkat çeken yarışlar çıkaran (2) KUANPO şanslı bir başka isim olup aranın ardından etkili iki yarış koşan (6) LION EMPIRE’ye dikkat.

8.Koşu: Bursa’da 1200-1900’de üst üste kazanan, yine Bursa’daki son koşusunda bu mesafede Kv-8’de 1,26,99 ile ikincilik yaparak Kocaeli’ye hazır ve formda gelen (3) CESİ AFFETMEZ, favorim. Bu pist ve mesafedeki son koşusunu yine kazanarak ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (2) AUCARD ve geçen hafta koşup 1900’de önde istediği tempoyu bularak galibiyetle ayrılan (1) ATLIKAYA rakipleri olup yaklaşık iki ay aranın ardından ilk yarışını koşacak olsa da idman pisti görünümü iyi (5) MASTERCLASSMAN’a dikkat diyorum.

9.Koşu: Dilbağı takısı denendiği Bursa Hipodromun’daki son koşusunda bu mesafede 1,37,62 ile başarılı bir üçüncülük elde eden (3) DEMİRBİKE, her geçen gün artan formu ile favorim. İki ay aradan sonra İzmir’de koşup dördüncü olurken verdiği mücadeleyle beğendiğim (5) OYAMER, geliştirdiği kondisyonu ile favorimin en yakın rakibi. İzmir’deki son koşusunu ölçü almadığım (11) KUĞU GÜZELİ, iki eküri avantajı ile bir diğer şans verdiğim isim olup (2) BALDİYAR ve (7) NURGÜLCAN sağlam kuponlarda göz ardı edilmemeliler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-4

2.Ayak: 9-10-2-8-3-7-13-4

3.Ayak: 3

4.Ayak: 4-1-2-6

5.Ayak: 3-2-1-5

6.Ayak: 3-5-11-2-7