24 Mart Cuma günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 8.Koşuya protesto çekildi. Son metrelerde hafif faullerin olması ile sıra değişikliğine gidildi. Red kararı doğru bir karar olup ihtar ve para cezaları yeterlidir.

KOŞU NO 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan KESKİN TAY isimli atın antrenörü Ercüment ERGÜNAY, koşunun son düzlüğünde 4 numaralı ARAPOVİÇ isimli atın ve 5 numaralı PINARÇA BEYİ isimli atın binicilerinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan ARAPOVİÇ isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan PINARÇA BEYİ isimli atın binicisi Velat DEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan ŞEF COZIF isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.