Uygun kilolu CALIBRATION’un yine kazanmasını bekliyorum "BURSA"

1.Ayak: Bir süre aranın ardından koşup 1400'de kum pistte dilbağı takısı denenerek 1,26,76'lık gibi güzel bir derece ile kazanan (11) CALIBRATION’un uygun kilosu ile yine kazanmasını bekliyorum. Banko atımdır.

2.Ayak: Geçtiğimiz haftaki koşusunda 1900'de uzun süre önde forse ettiği koşudan ikincilikle ayrılıp dikkatimi çeken, bu pist ve mesafede 1,37,93’lük performansa sahip bulunan (4) BABA FAHRETTİN, bu kez kısa mesafede bir çırpıda bitirebilir. Favorim. Bu pist ve mesafede bir üst grupta mücadele verdiği s on koşusunda 1,38,31 ile tabelada kendisine yer bulmayı başaran (3) ESENİN OĞLU, güzel formu ve T.Yıldız'ın binmesi ile ikinci şans verdiğim isim. İstanbul sentetik pistteki son koşusu ölçü olmayan, kaba kum pist performansı daha iyi (5) SAADIN ATEŞİ'nden bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Rakiplerine göre kilosu ağır olmasına rağmen bu kez dişine göre bir grup bulan eküri koşma avantajına sahip (1) MAHİRİNİ diğer şans verdiğim isimdir. Geçen haftaki yakın ara beşinci kaldığı koşusu dikkat çekici olan bu tip mesafelere yatkın (10) DOSTUM DOSTUM ve kapalı gözlük çıkarılması yararlı gelen (2) BAKGÖR sağlam kuponlarda bulunulmalılar.

3.Ayak: Bugüne kadar Kocaeli kaba kum pistte koştuğu yarışlarında oldukça başarılı bir performans sergileyip altı kez kazanan, aranın ardından başarılı iki yarış çıkaran (3) PARANA ve Bursa, Kocaeli ve Antalya’daki son koşularında etkili koşup Kocaeli'de sıkı işlerle hazırlanarak Bursa'ya fit durumda getirilen M.Çiçek'in bindiği (11) ERTUNÇHAN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine yarışları üst üste gelmesine rağmen istikrarlı koşular çıkartan tırnağının ucundaki (7) CANOĞLUCAN’ın da katılmasını bekliyorum.

4.Ayak: Yaklaşık üç ay ara verdikten sonra girdiği koşusunu 2000’de Kv-7’de 4 boy farkla kazanma başarısını gösteren ve İstanbul’da iç pistte hazırlanarak Bursa’ya formda gelen kaba kumun kaliteli isimlerinden (5) MAVİ KILIÇ, uyumlu jokeyi M.Kaya ile yine kazanmaya en yakın isim. Kocaeli'de favori safkanın arkasından ikinci olduğu yarıştan sonra güzel bir hazırlık devresi geçiren (4) LITECOIN, rakibinden bu kez rövanşı alabilir. Mesafe ayırt etmeksizin kum pistte başarılı yarışlar çıkaran, özellikle son koşusunu 2000’de Kv-8'de kazanmayı başaran ağır sikletine rağmen (1) SIEMPRE, bu formuyla ihmale gelmez. Grubun istikrarlı koşan isimlerinden olup idman pistinde göz dolduran (3) CAFER BEY şanslı bir başka isimdir.

5.Ayak: İki yarış önce Bursa’da 1300’de 1,33,43 ile ikinciliği başarılı olan, beş gün arayla start aldığı İstanbul sentetik pistteki son koşusunda dördüncülüğü de tatminkar (5) ÖNTAÇ ve Bursa, Kocaeli ve İzmir kumundaki son yarışlarında bir türlü hedefe uzanamasa da koşularını beğendiğim, son yarışında çıkarttığı dilbağı takısını bu koşusunda yeniden (2) FUKARA arasında geçmesini beklediğim bir yarış. Ayırt edilmemelidirler.

6.Ayak: Kocaeli’deki son etkili koşusu ile formunu bulmaya başladığının işaretlerini veren (6) SON BAŞAK’a başta şans veriyorum. İzmir'deki son koşusunu 2100'de bugün start alacağı aprantisi M.Taşkın ve bu kiloyla 2,34,29'luk derece yaparak kazanan uzun mesafe deneyimi oldukça iyi (2) ÜÇGÜZEL favorimin rakibi. Beş ay aranın ardından İstanbul’da sentetik pistte bir yarış koşup nefes açan G.Kocakaya’nın bindiği (5) SABIR ÇİÇEĞİ’ni ıskalamayın derim. Üç yarış önce Kocaeli’de 1900’de kazanan, İstanbul sentetik pistteki son yarışlarında tabela dışı kalsa da bu kez kaba kumda (14) GENÇ MİMAR farklı bir sonuç alabilir. Uzun mesafeye çıktığı İstanbul'daki son koşusunda 2000 sentetikte Şartlı-4'de ikincilik yaparken denenen aksesuarlardan olumlu netice alınan (7) BEDİZ DE FAUST diğer şans verdiğim isim olup son koşularına göre bu kez dişine göre bir grupta start alacak olan (4) KIZIM AYSİMA kuponlarda bulunulmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11

2.Ayak: 4-3-5-1-10-2

3.Ayak: 3-11-7

4.Ayak: 5-4-1-3

5.Ayak: 5-2

6.Ayak: 6-2-5-14-7-4

HAÇIM’ın bu rakiplerini geçmesini bekliyorum "ŞANLIURFA"

1.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışında gayet başarılı koşup 2,28,57 ile üçüncülük yapan (2) MİRHATCAN, sürekli üzerine koyduğu formuyla ilk şans verdiğim isim. Adana’dan gayet iyi durumda gelen N.Altın'lı (3) YAKIŞIKLIM ve dilbağı aksesuarının çıkartılması yararlı gelip son yarışında Diyarbakır’da 1700'de etkili bir ikincilik yapan gelişen forma sahip (9) TOPRAKOĞLU favorimin rakipleri. Üç ay arası olmasına rağmen güzel hazırlığa sahip (7) HAKSÖYBEYİ ihmal edilmemeli. Bu kez sevdiği Şanlıurfa pistinde koşan (7) AYDINALP OĞLU şanslı bir başka isim olup İstanbul’dan gelerek sıkı bir hazırlık devresi geçiren bu kez kaba kuma çıkan (1) AKSANCAR ve gelişen formu ile (8)  OKAN AĞA kuponlara yazılmalılar.

2.Ayak: Sürprize müsait görünen 4 ve Yukarı Arap safkanlarının 1900 metre kum pistte katılım göstereceği bu koşudaki sıralamam; (5) KOMET başta olmak üzere (12) FIRTINALAR DİYARI, (4) ALACAATLI, (8) İSYANIM, (16) İPMAN, (13) ÖZÜMTURAÇ ve (9) YILMABABA şeklinde olacaktır.

3.Ayak: Bu sezon burada 1800’de kazanan, geçen hafta bir üst gruptaki son yarışında tabela dışı kalsa da seri stile sahip bulunan (4) BOZKARA ve tabela diplerinde dolaştığı koşularının ardından bu yarış için yaptığı hazırlığında toparlandığını gösteren (14) KORAY arasında geçmesini beklediğim bir yarış. Ayırt edilmemeli.

4.Ayak: Bu sezon arka arkaya üç yarış kazanan, son koşusunda 1400’de Kv-7'de ikincilik yaptıktan sonra idmanlarında form durumu beğenilen (2) HAÇIM’ın kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

5.Ayak: Üç yarış önce 1200’de 1,26,73 ile kazanan, ilk kez uzun mesafede koştuğu son yarışında da 1900'de 2,22,37 ile ikinciliği de etkili (1) ASİL NEFES ve geçen hafta içi koşup kazandığı yarıştaki güzel formunu koruyan (5) ESLİNA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine (2) DEHİBE HANIM katılabilir.

6.Ayak: Son iki koşusunda daha iyi gruplarla mücadele verip tabela dışı kalsa da formunu beğendiğim (1) BOBO BERKCAN ideal mesafesinde bu kez farklı koşacak olup favorim. Kısa bir aradan sonra dikkat çekici iki yarış koşup formunu daha da geliştiren (5) KARAPINAR ASLANI favorimin en yakın rakibi. Geçen hafta içi sert gruptaki yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen (4) GÖKEFE ihmal edilmemeli. Bu sezon 1700-1400'de kazanan yeniden F.Yardımcı'nın bindiği (8) ANADOLU GÜCÜ diğer şanslı atımdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-3-9-7-4-1-8

2.Ayak: 5-12-4-8-16-13-9

3.Ayak: 4-14

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1-5-2

6.Ayak: 1-5-4-8