Bu kez sevdiği pistte KING KONG’un kazanmasını bekliyorum "İZMİR"

1.Ayak: Grubun formda ve istikrarlı koşan ismi olup uzun mesafelerdeki son yarışlarında başarılı performans sergileyen (3) MINIGUN’a ilk çarpıyı atıyorum. Sezon başında 2000 kumda 2,11,22 ile kazanan, 1900’de kum pistte 2,04,40 ile ikincilik yapan, son koşusunda 1600’de kumda Kv-9'da mücadele verip üçüncü kaldıktan sonra idman pistinde form durumu beğenilen (2) DABBE, favorimin öncelikli rakibi. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan, son koşusunu 1900’de kum pistte 2,03,77 ile starttan çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yaparak kazanan (4) BUSTANY, yine aynı taktik anlayışı ile çıktığı gibi bitirebilir. Gücü nispetinde tatminkar yarışlar koşan (1) BAŞDANER şanslı bir başka isim olup geçtiğimiz hafta 2000 kumda 2,11,26 ile kazanmayı başaran (5) GRAY WOLF ve uzun mesafedeki yarışlarını beğendiğim (6) JUST ME kuponlarda bulunulmalılar.

2.Ayak: Yarış koştukça gelişen bir form durumuna sahip bulunan, son startında 1200’de 1,16,89 ile dördüncü olurken sondaki sprintiyle dürbünüme takılan ve mesafenin uzaması lehine olan (3) CRAZY QUEEN, jokeyi M.Çiçek’in bindiği bu yarışta favorim. Son haftalarda formunda ilerlemeler kaydeden seri stile sahip (9) PRIMAVERA, önde boş kalması halinde çıktığı gibi bitirebilir. İki koşu önce 1600 kumda başarılı bir ikincilik elde eden, son dördüncülüğünün ardından bu yarışına iyi hazırlanan (7) KAFKAS GÜCÜ bir diğer şans verdiğim isim olup geçen haftaki çim yarışı bir nevi galop niyetine gelen (8) PRENSES CANAN, sürprizim.

3.Ayak: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarına yatkın bir isim olup Bursa’daki son koşusunu 1400’de kum pistte 1,36,58 ile önde istediği tempoyu bularak starttan çıktığı gibi kazanarak İzmir’e formda gelen (2) HAREM AĞASI ve geçen haftaki çim pist yarışını kesinlikle ölçü almadığım kum pist performansı daha iyi (3) ULUDORUK arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

4.Ayak: Kum pistte her mesafede başarılı koşular sergileyen grubun en istikrarlı safkanı (1) LUCKY JUSTEN ve böyle bir gruptaki son koşusunu 1600’de 1,40,57 ile kazanmayı başaran (3) SÜPER BABA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine M.Çiçek’in bindiği (5) NEOS’da katılmaya çalışacaktır.

5.Ayak: İstanbul sentetik pistteki son koşusu bence gücünün karşılığı olmayan ve İzmir kum pistini çok seven (1) KING KONG’un kilosuna rağmen kazanmasını bekliyor, N.Avci ile günün bankosu olarak öneriyorum.

6.Ayak: Bu sezon iki kez start alıp Bursa ve Kocaeli’de başarılı koşularının ardından iki ay ara vermesine rağmen bu yarışına sıkı işlerle hazırlanan grubun kaliteli safkanı (4) EMİRSOY’a dinçlikle ilk şansı veriyorum. Geçtiğimiz haftaki çim pist yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen (1) BAŞPARMAK’tan bu kez sevdiği pist ve mesafede farklı bir koşu bekliyorum. Böyle bir gruptaki son koşusunu 1600'de kum pistte düzlükten itibaren fotoya kadar güzel bir mücadele verip 1,51,61 ile kazanırken eski havasını yakaladığının işaretlerini veren (3) ŞİFNE EFESİ ihmale gelmez. Son koşularına nispeten bu kez dişine göre bir grup bulan eküri koşma avantajına sahip kalitesiyle (6) ANAYURT şanslı bir başka isim olup geçen hafta sonu koşup kazanma başarısını gösterirken formunu bulduğunu belli eden (10) FARANELLİ kuponlarda bulunulmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-2-4-1-5-6

2.Ayak: 3-9-7-8

3.Ayak: 2-3

4.Ayak: 1-3-5

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4-1-3-6-10

İzmir’den formda gelen ASK THE LEGEND günün en güvenilir ismi “ANTALYA"

1.Ayak: İlk kez Antalya sentetik pistte koştuğu son yarışını 2200'de önde istediği tempoyu bulup 2,16,97 ile starttan çıktığı gibi 6 boy önde kazanan (6) TARMATEBEBİ, Kocaeli’den hazır ve formda gelirken, favorim. Antalya ve İzmir'deki son yarışlarında pist ve mesafe ayırt etmeksizin gücü nispetinde başarılı koşular çıkaran (4) ROYAL UYGUR ve ara verdikten sonra iki yarış koşup adeta farklılaşan (3) KING OVA favorimin rakipleri olup sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde (2) WIND BLAST ihmal edilmemelidir.

2.Ayak: Her yarışını bir öncekinden başarılı koşmaya başlayıp geçen haftaki startında 1600'de sentetik pistte 1,40,31 ile üçüncü olurken sondaki diri atağıyle dikkatimi çeken (10) ROYAL STAR, artan formu ile ilk şans verdiğim isim. Yarış koştukça farklılaştığını başarılı son ikinciliğiyle belli eden (9) PARTİCİ, bu kez hedefe uzanabilir. Son üç yarışında dikkat çekici bir performans sergileyen (2) MALİ GIRL ihmale gelmez. Son iki koşusunda 1400-1200 kum pistte ikinciliklerini beğendiğim (1) DAISY KO şanslı bir başka isim olup kolay kolay tabeladan düşmeyen (2) ESPIRITU ve (8) LEAF LADY sağlam kuponlarda göz ardı edilmemeli.

3.Ayak: Sezon başı İzmir’de 1900 kumda Kv-6’da kazanıp Gr-3’de ikincilik yapan, geçen hafta yine İzmir’de 1900'de Kv-7'de ikincilik yapıp buraya çok formda gelen (2) ASK THE LEGEND benim banko atımdır.

4.Ayak: Bu pist ve mesafenin başarılı isimlerinden olan, son koşusunu 2100 kum pistte kazanırken ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (5) SELDA HANIM’a ilk çarpıyı atıyorum. Bu sezon Antalya'da 1500'de sentetikte ve 1400 kumda kazanan, geçtiğimiz hafta 1400 kumda koşup ikinci olurken toparlandığını belli eden (4) GÜLDÜRENKIZ ve İzmir’den tırnağının ucunda gelen (2) ALTIN ZELE favorimin rakipleri. Son beş yarışında bir türlü kazanamasa da başarılı performans sergileyen (3) ATEŞİM, bu kez şansızlığını kırıp hedefe uzanabilir. Adana’daki son çim yarışını ölçü almadığım (1) HOPA ŞAHI bu kez kumda şanslı bir başka isim.

5.Ayak: Kaba kum pistin başarılı ismi olan, Antalya ve İzmir’de üst üste kazanan, son iki yarışında burada ve Kocaeli'de ikincilikler elde eden form durumu çok iyi (1) PERSIAN ROSE ve geçen hafta bu mesafede sentetik pistte uzun süre önde forse ettiği yarıştan fotoda rakibine mağlup olurken formunu yeniden bulduğunu belli eden (6) CAPTAINS KEY arasında geçmesini beklediğim bir yarış. Ayırt edilmeden birlikte yazılmalılar.

6.Ayak: Geçtiğimiz hafta 2100 kumda koşup virajı 6.durumda dönmesine rağmen sondaki güzel sprintiyle kazanan H.Çizik’in bindiği (6) MAGNIFIQUE, kısa mesafeye rağmen sprintini iyi ayarlaması halinde yine kazanabilir. Favorim. Bu sezon 1200 sentetik pistte kazanan, 1600 sentetikte ikincilik yapan, geçen haftaki koşusunda starttan 7 boy geç çıkıp dördüncülükle yetinen form durumu gayet iyi (2) PINARÇA BEYİ rakibi olup mesafe ayırt etmeksizin başarılı koşular sergileyen (1) YİĞİTER şanslı bir başka isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6-4-3-2

2.Ayak: 10-9-2-1-3-8

3.Ayak: 2

4.Ayak: 5-4-2-3-1

5.Ayak: 1-6

6.Ayak:  6-2-1