04 Haziran Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katıldığı günün 9.Koşu olan Şartlı-3 yarışta 12 safkan start aldı. Son 650’de ÇAYCIBEY isimli atın binicisi Murat Akdağ iç bariyeri zorlayarak girmek istedi. BABA ŞEFİK'in ön ayakları ÇAYCIBEY'ın arka ayaklarına takılması sonucu BABA ŞEFİK binicisi Hüseyin Budak ile birlikte yıkıldılar. Binici Hüseyin Budak, saha doktoru ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ambulans Hastaneye sevk edildi. Doktorların yaptıkları tetkikler sonrası bir sağlık problemi olmadığını Hüseyin Budak taburcu edildi. BABA ŞEFİK'te Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş sağ arka ayağında topallık tespit edilmesi At Hastaneye sevk edildi.

Komiserler Kurulu Raporu

9. koşuda, 5 numaralı BABA ŞEFİK isimli at son 650 metrede 6 numaralı ÇAYCIBEY isimli ata takarak binicisi Hüseyin BUDAK la birlikte devrilmiştir.

Binici Doktor tarafından muayene edilmiş ve ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Ayıca 5 numaralı BABA ŞEFİK isimli atın Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde sağ arka ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle 7 ( yedi ) gün rapor verilerek, detaylı tetkik için at hastanesine sevk edilmiştir.

Ayrıca, pist Hakemlerimizce çim pistin son 650 metresinde yapılan kontrollerde pistle ilgili herhangi bir sorun tespit edilmemiştir.

6 numaraya kayıtlı ÇAYCIBEY isimli atın binicisi Murat AKDAĞ, son 650 metrede iç bariyerde girilmemesi gereken yeri zorlayarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1-b-1,c maddesi gereği ( 07.06.2023 gününden başlamak üzere ) 15 ( ONBEŞ ) GÜN süreyle sanat icrasından geçici men ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı ŞİMŞEKDİZDAR isimli atın binicisi Uğur TEMUR, son 650 metrede iç bariyeri daraltarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1-b-1,c maddesi gereği ( 07.06.2023 gününden başlamak üzere ) 7 ( YEDİ ) GÜN süreyle sanat icrasından geçici men ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.