BAY TOSUNOĞLU Formunu Buldu "ANKARA"

1.Koşu: 5.2.6

2.Koşu: 1.3.2

3.Koşu: 1.9.3.7

4.Koşu: 1

5.Koşu: Uzun mesafedeki 2.liği sonrası daha iyi duruma gelen (7)AEGEANTOUCH önde gelen isimdir. Son koşusunu kazanırken bu rakibini 2000 kumda geride bırakan (4) PEHLİVAN ile etkili sprintiyle gelerek 3.tamamladığı yarışı ışıklı (9) KÖKLÜ XALO rakipleridir. Kısa bir süre istirahat ettirilerek bu koşusuna dinç girecek olan (5) RİNTİNTİN, 2100 kumda kazanarak idmanlarında iyi durumunu devam ettirdiği görülen (3) NO NAME HERO ve Adana'da art arda kazandıktan sonra dinlendirilen (1) SPEED LANE sırasıyla önereceğim diğer isimlerdir.

6.Koşu: Son 7.liğinde üç aya yakın aradan sonra start aldığı için nefes yönünden zorlanarak fotoya yakın temposu düşen (7) GOLDEN KOZA'dan farklı sonuç almasını bekliyorum. 191 günlük aranın ardından pistlere kazanarak dönen (2) LİNARDO CAN pist ayırt etmemesiyle yine birincilik mücadelesi verecektir. Uzun mesafedeki son 5.liği ilgi çeken (1) PAPER QUEEN bu grupta ses getirecek güçte görünürken, (3) NARİN ÇİÇEK ayağına çabuk olması ve son 2.liğinde az farkla geçilmesiyle bu kez bitirebilecek güçtedir. 1400 çimde fotoyu önde geçtiği yarışı sonrası 1300 çimde 3.olan (4) LADY CAPELLA'yı da yazmanızı öneririm.

7.Koşu: Rakiplerine göre kilosunun uygun olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde (7) BOJACK bence fotoyu önde geçecek güçtedir. Uzun mesafede tabelada yer bulduğu yarışı sonrası idman görünümü kusursuz olan (5) JONAH HEX ile müthiş bir form yakalayıp Kocaeli kumunda üst üste kazanan (2) KAYI BEYİ en ciddi rakip gördüğüm isimlerdir. Bu pist ve mesafedeki son iki yarışları gayet başarılı olan (7) POWER SOUL bu kez üst grupta mücadele edecek olsa da uygun sıkletiyle dikkate alınmalıdır.

8.Koşu: Son iki yarışında Gr-1 ve Gr-2 koşularda mücadele eden (3) YILDIRIMİZİ'nden bu defa daha müsait rakipleri arasında farklı sonuç elde etmesini bekliyorum. 2400 çim pistte kazandıktan sonra fit durumu devam eden (1) ÇAKMAKŞAH yine fotoyu önde geçebilecek güçte olup, (4)ÖZGÜRSU İstanbul 1300 çiminde kazanıp ardından Ankara'da 3.lük elde etmesi ve jokeyi G.Kocakaya ile mutlaka yazılmalıdır. Pist ve mesafenin etkili diğer ismi olan (2)KANARHAN son koşusunda fotoyu önde geçerek iyi durumuyla değerlendirilmelidir.

9.Koşu: Arap kısraklarının Maiden koşusunda; grubun en formda ve tecrübeli ismi olan (7) MUŞYILDIZI bu kez adını birinciliğe yazdıracak güçtedir. Koştuğu yarışları ile kendini bulmaya başladığı görülüp son 5.liğinde kulaklık çıkartılınca biraz daha farklı bir performans sergilediğini gördüğüm (5) İDİLYILDIZ en yakın rakibidir.

10.Koşu: 1500 kumdaki son yarışında bekleme yaparak ilk metrelerde ön grubun oldukça gerisinde kalsada kuvvetli sprinti ile gelerek 2.olurken beğendiğim (2) BAY TOSUNOĞLU'nun formunu bulduğunu görüyorum, bana göre tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.4.9.5.3.1

2.Ayak: 7.2.1.3.4

3.Ayak: 6.5.2.7

4.Ayak: 3.1.4.2

5.Ayak: 7.5

6.Ayak: 2

MURİÇKA'ya Kapalı Gözlük Takılması Yaradı "İZMİR"

1.Koşu: 1.5

2.Koşu: 2

3.Koşu: 2.3.1.5.4

4.Koşu: 3.5.2.1.4

5.Koşu: Maiden yarış ile başlayan altılının ilk ayağında; son Şartlı-3 koşusunu daha güçlü rakiplerinin yanında 6.tamamlayıp bir önceki 3.lüklerine göre (2) AKKAYA ATEŞİ'ne ilk şansı tanıyorum. İstanbul'daki son 4.lüğünde formunda aşama gösteren (4) ANOTHER WORLD en ciddi rakip görünürken, (9)MYSTICTOUCH koştuğu her yarışı sonrası formunu ilerleten bir isim olmasıyla adından söz ettirebilir. Çime yatkın olan (8) MOKSHA ise bu aralar yarış hazırlıklarında daha fazla göze çarpmasıyla sürprizimdir.

6.Koşu: Son yarışında büyük bir talihsizlik yaşayıp son 150'ye kadar koşunun 4 boy farklı üstünüyken bir anda bariyerleri kırıp pistin dişına çıkarak koşudan derecesiz ayrılan (3) NARİN KIZIM seri bir kısrak olmasıyla rakiplerini bu kez geride bırakacak güçtedir. 1200 çim pistte 1.19.52 ile 2.tamamladığı yarışı sonrası etkili formu süren (5) ILIÇ ESİNTİSİ ciddi rakip görünürken, çim ve kum pistteki son 3.lüklerine göre (6) RUZE güvendiğim diğer isimdir. Bursa'daki son uzun mesafeli 5.liğinde kendini bulmaya başladığını belli eden (2) DAYE jokeyi N.Avci ve denk rakipleri arasında daha sonraki ihtimaldir.

7.Koşu: Uzun mesafeli çim pist yarışlarına yatkın olmasının yanısıra son 3.lüğünde de dikkatimi çeken (10) EZHANIM'dan bu defa birincilik bekliyorum. Tabelada yer bulduğu son koşusunda iç kulvardan etkili ataklarıyla gelerek dikkatimi çeken (5) DEMİR KOZA ile her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak formuna ulaştığını gösteren (3) TATAVLA yakın rakip gördüğüm isimlerdir.

8.Koşu: İyi bir bekleme yaparak kazandığı uzun mesafeli yarışı sonrası formunu koruyan (5) OĞLUM UTKUN yine kendisini tanıyan jokeyi A.Yıldız ile rakiplerinin bir adım önündedir. Ön tarafta boş bırakılması halinde (6) AMİRAL HOLD beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olup, (7) LA BOMBONERA istikrarlı bir isim olmasıyla bu kez yaşça büyük rakiplerinin yanında da adından söz ettirecek güçtedir. Kum pistte 4.tamamladığı koşusu sonrası daha iyi duruma ulaşan (2) BOUKEPHALOS ile tabeladan düşmeyerek idman pistindeki kusursuz görünümüyle (3) FULL THROOTLE'da ıskalanmaması gereken diğer isimdir.

9.Koşu: Bursa'daki son kısa mesafeli koşusunu dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelerek 5.bitiren (1) CANPOLAT AĞA'nın form durumunda gelişmeler olup ilk şansı veriyorum. Çim pistteki son yarışlarında tabelada yer bulan (6) AEGEAN HOPE kazanacak kıvama ulaşması ile en ciddi rakip görünürken, (5) FLYING MACHINE kısa bir süre dinlendirildikten sonra 1200 çimde 4.olurken 1.11.11 derecesiyle dikkatimi çekerek mutlaka yazılmalıdır. (4) ELUSIVE KNIGHT çim pistte ümit veren bir diğer isim olmasıyla bu ayağın sürprizidir.

10.Koşu: Takı değişikliği yapılarak kapalı gözlük takılıp 1600 kum pistteki son koşusunu 3.tamamlayıp dikkatimi çeken (9) MURİÇKA 800/50.0 25.0 R galobundaki fit görünümü ile bu rakiplerini geride bırakacak güçtedir, bence tek yazılması da uygun olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.4.9.8

2.Ayak. 3.5.6.2

3.Ayak: 10.5.3

4.Ayak: 5.6.7.2.3

5.Ayak: 1.6.5.4

6.Ayak: 9