Jokeylik mesleğini yurt içinde olduğu kadar sınırlarımızın dışında da başarıyla icra eden Selim Kaya, 13 Mayıs Pazartesi günü Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerle bir araya geldi.

Başarılı jokey Selim Kaya, öğrencilerin sabah çalışmasını Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Danışmanı Süleyman Akdı ile birlikte yerinden takip ederek değerlendirmelerde bulundu. Kursiyerlerin heyecanından ve isteğinden son derece memnun kalan Kaya, ardından video analiz üzerinden gözlemlerini aktardı.

Apranti adaylarının biniş stillerini ve at üzerindeki duruşlarını beğendiğini ifade eden tecrübeli jokey, “Öğrenciler burada çok iyi eğitmenlerle çalışıyorlar. Fiziki ve mental açıdan son derece faydalı dersler görüyorlar. Bizim zamanımızla kıyasladığımızda, arkadaşlarımızın son derece şanslı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ülkemizi yurt dışında da temsil edebilmeleri için mutlaka yabancı dile de önem vermeleri gerektiğinin altını çizen Kaya,  “Yurt içinde birçok kez at bindikten sonra yabancı bir ülkede ilk defa bir yarışa katılıp ülkemi temsil etme şansı yakalamam bambaşka bir deneyimdi. O andaki hislerim tarif edilemez, her şey çok güzeldi. Bu duyguyu sizin de tatmanızı çok isterim ancak bunun için yabancı bir dilde kendinizi ifade edebilmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ziyarete; Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı, Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu ve eğitmenler de eşlik etti.

Söyleşi, soru-cevap kısmının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.