Son zamanlarda kendileriyle birlikte çalışan galopçuların kendilerinden ayrılmaları, yayın kuruluşlarının bir kısmının Hürkont Medya Grubu ile çalışmaya başlaması beraberinde Ekinci Grubundan Hakan Öztürk ve Behçet Ekinci'nin çalıştığımız firmalara hayali haberler üretip haber geçmelerini getirdi.

Adana'da Hürkont Medya Grubunun saatçi ekibinin olmadığı gibi kuşların bile güleceği düzmece yazılarında baştan sona 'Allah'a havale ediyorum' beyanı mübarek Ramazan ayında bunlar Allah'tan da korkmuyoru adeta örnekledi.

Galopları Hipodromx'e verdiklerini, Hürkont Medya Grubunun Hipodromx'ten galopları aldığını, beş safkanın galoplarının kendilerinde olup Hürkont Medya Grubunda olmadığını, sabah saat 8.00'de bu safkanların galoplarını yaptıklarını ve Hürkont Medya Grubunun saatçi ekibi varsa neden galopları görmediğini hayali ifadelerinde öne sürerlerken sözüm ona ilkeli at yarışı gazeteciliğinden hareketle açıkça düzmece habercilik yapmaktadırlar.

Her gece rüyalarında şahsımı görüyor olmalılar ki rüyadan uyanamadılar ve klavye karşısına oturup din, duygu sömürüsü yapmaya -devam- dediler.

Yakında Faruk Demir'i de tanımıyoruz derlerse yadırganmayacağını bilmeliler. Dört yıl önce bir sabah hiçbir bültenciye galop vermediğiniz de Adana'ya gelen Faruk Demir idi. Hatırlayın, 24 saat içerisinde geri adım atmıştınız. Yine hatırlatırım ki yaklaşık 4 ay önce benzer tutum sergilediniz ve bunun üzerine Faruk Demir, Adana'ya gelip Onur Temur ile anlaşmıştı. Hayali ifadelerinizde sık sık 'Allah'a havale ediyorum' diyerek mübarek ay da Allah'ı yalanlarınızda kullanıyorsunuz da gerçekten evi hipodromun yanında olduğunu bildiğiniz Onur Temur'a iftira atmaya Allah'tan hiç korkmuyor musunuz ?

Hürkont Medya Grubu ekibi içerisinde yer alan Adana'daki arkadaşımız, gecenin 04:00'de sahaya ilk gelenlerdendir. Behçet Ekinci ile birlikte en yakın zamanda ruh ve sinir hastanesine gidip muayene olmaları, kontrol altında tutamadıkları akıl sağlıklarının kontrol altında tutulması kaçınılmaz görünmektedir.

Bilgisayar karşısına oturup hayata hayal penceresinden bakacaklarına mahkeme dosyalarına bakıp aynı gün kaç aynı safkana çift galop yazdıklarını, diğer şehirde galop yapan safkana başka hipodromlarda galop yazdıklarını dünya gözüyle görebilirler. Onlarca hayali galop, Hipodromx üzerinden Fotomaç gazetesine verilirken Hipodromx sahibinin hâlâ mahkemeye gelip kendisini temize çıkarmaması tuhaf değil mi? El altından şahsımın para aldığı iddiasında da bulunduğunuzda 'bu işin savcısıyım' diyen şakşakçınızın son günlerde ortaya çıkması bir kez daha gösterdi ki şıracının şahidi bozacı. Aralıksız olarak 30 yıldır sabah idmanlarında hipodromlarda safkanları takip etmekteydim. İrfan Umut ve Faruk Demir, sabahın karanlığında hipodromda yerlerini alırken 'bu işin savcısıyım' diyen şahıs tek bir gün galop tutmadığı gibi sabah karanlığında her gün hipodroma da gelmedi. O şahıs, ancak yandaşlarıyla ekürü oluşturup hemen her akşam birilerinin sırtından bedava yemek yerken sonrasında klavye başında sözüm ona at yarışı haberciliği yapmaktadır. Yine o şahıs, senede birkaç defa sabah saat 8.00 gibi idmanlara gelip 'günaydın' sohbeti yapıp gitmeyi 'bu işin savcısıyım ve galop uzmanıyım' sayarak adaleti de kandırmaya başladı. Toplumda sahtekar galopçular artış sağladığı gibi artık her önüne gelen kendine 'bu işin savcısıyım ve galop uzmanıyım' değeri biçmeye başladı. Faruk Demir'in 14 yıldır Veliefendi Hipodromunda tuttuğu galop haricinde son 5 yıldır galopları telefonla öğrendiğini ve galopları arşiv yaptığını da yeri gelmişken paylaşmak isterim.

Sizin grubun saatçilerinin yer aldığı Kocaeli'nde 30 Nisan 2019 Salı günü 5. koşuyu POYRAZIN RÜZGARI isimli safkan kazandı. Yarış gazetesinde 27.04.2019 tarihinde jokey Z.Demir idaresinde 600/48 31 HR galobu var. Faruk Demir, safkana binen jokey D.Sav'a sordu ve 24.04.2019 tarihinde 600/42 28 R ; 26.04.2019 tarihinde 1000/1,11 28 R safkanın galoplarını yayınladık. POYRAZIN RÜZGARI, yarışı kazandı. Siz olsaydınız Kocaeli galoplarını saatçi sakladı veya başka at yazdı deyip eser, gürlerdiniz.

Biri hayatında bir gün galop tutmadan "bu işin savcısıyım uzmanıyım" deyip oruç tutuyorsa, bir diğeri 'Allah'a havale ediyorum' diye diye iftira atıyorsa bunları ve bunların tüm şakşakçılarını Allah ıslah etsin. Bu arada son sözüm sana! Girdiğin yolda emeklemeye devam et; Hürkont Medya Grubunda artık sana iş yok. Onur Temur ile yolumuza devam edeceğiz.

Kemal Akyer

Yarış gazetesi lider forum karşılaştırması faruk'un telefon trafiğinde örendiği galop  krasörleri