Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen TJK Kupası koşusunu, Kamal Daissaoui’nin sahibi olduğu, Mounir Ajana tarafından antrene edilen AKBAR L’ATLAS (Akbar – Salidja de Chaillac / Tidjani) jokeyi Zouhair Madihi ile kazandı.

4+ yaşlı 8 safkan Arap atının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1900 metre kum pistte düzenlendi. 240.000 Fas Dinarı (yaklaşık 135.000 TL) toplam ikramiyeli, 120.000 Fas Dinarı birincilik ikramiyeli koşuda kazanan Akbar L’Atlas’ın ardında ikinciliği EL QASSIM (D’Jaman – Faena du Cassou / Djouras Tu) elde ederken, DIDOUFRI AL BORAQ (Al Khair – Muscade du Paon / Djouras Tu) üçüncü, IGUIDERE ZEMMOUR (Ontario Hf – Ekaterina / Piaff) ise dördüncü oldu.

2011 yılında doğan 7 yaşındaki Fas menşeili Arap atı AKBAR L’ATLAS, TJK Koşusu ile birlikte kariyerinin 5. galibiyetini elde etmiş oldu.

2 günlük koşu festivali öncesi Pazarlama Faaliyetleri Semineri’nde söz alan Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ bir konuşma ve sunum gerçekleştirdi.2 günlük koşu festivali öncesi Pazarlama Faaliyetleri Semineri’nde söz alan Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ bir konuşma ve sunum gerçekleştirdi.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, antrenörü ve ilgilisine ödüllerini Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz verdi.Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, antrenörü ve ilgilisine ödüllerini Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz verdi.

Törene, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Avrupa Akdeniz At Yarışı Federasyonu II. Başkanı, Türkiye Jokey Kulübü Eski Başkanlarından ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Behçet Homurlu, Rabat Büyükelçiliği Müsteşarı Derle Demirel ve Türkiye Jokey Kulübü Uluslararası İlişkiler Müdürü Okan Özeren de katıldı.Törene, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sadettin Atığ, Avrupa Akdeniz At Yarışı Federasyonu II. Başkanı, Türkiye Jokey Kulübü Eski Başkanlarından ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Behçet Homurlu, Rabat Büyükelçiliği Müsteşarı Derle Demirel ve Türkiye Jokey Kulübü Uluslararası İlişkiler Müdürü Okan Özeren de katıldı.