22 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1400 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 7.Koşusu olan GR-2 T.Y.A.Y.S D Koşusu'nda 7 safkan start aldı. İlk 200 metre içinde FESTİVAL FEVER koşunun liderliğini aldı. İkinci durumda ÇALDIRAN safkanı takip etti. Arka grup toplu olarak birbirlerini kolladı. İlk 400/25.32’lik tempo GR-2 İngiliz tayları için düşük oldu. 600/0.37.51 ile geçildi. Öndeki safkanlar ile arkadaki safkanlar aynı mesafe ayarı oldu. 6 koşudur geçilmeyen BLUE SUNSET, taktik hatasından ilk kez geçildi. Bu tempo da beklemeyip öne erken gelseydi koşuyu kazanabilirdi. İlk yarışında buna göre değerlendiriniz. Starttan başlayıp önde ilk ikide giden safkanlar son 200'den sonra içte FESTİVAL FEVER dışından ÇALDIRAN başa mücadelesinden, koşuyu ÇALDIRAN kazanabileceğini hisseden Tugay Alıcı dışındaki ÇALDIRAN'a binicisi Vedat Abiş fauller yan tampon dahil devamlı yedi. % 100 kazanabileceği koşuda ÇALDIRAN koşuyu ikinci bitirdi. İstanbul Komiserler kurulu Re'sen koşuyu incelemeye alması gerekirken atın Antrönerü Kadir Baltacı koşuya protesto çekti. Komiserler Kurulu'nun sıra değişikliğine gitmesi doğru bir karar alıp 4.2.3.1.7 biten yarış sıra değişikliği sonrası 2.4.3.1.7 oldu.

Komiserler Kurulu Raporu

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇALDIRAN isimli atın antrenörü Kadir BALTACI’ nın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 4 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiğini bildirmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, kabul edilmiştir.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan FESTIVAL FEVER isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiği Kurulumuzca tespit edildiğinden;

1 inci 4 numaraya kayıtlı FESTIVAL FEVER

2 nci 2 numaraya kayıtlı ÇALDIRAN

3 üncü 3 numaraya kayıtlı DREAM TWICE

4 üncü 1 numaraya kayıtlı BLUE SUNSET

5 inci 7 numaraya kayıtlı ZEPHYR WEST

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 2 numaraya kayıtlı ÇALDIRAN

2 nci 4 numaraya kayıtlı FESTIVAL FEVER

3 üncü 3 numaraya kayıtlı DREAM TWICE

4 üncü 1 numaraya kayıtlı BLUE SUNSET

5 inci 7 numaraya kayıtlı ZEPHYR WEST

 

4 numaraya kayıtlı olarak koşan FESTIVAL FEVER isimli atın jokeyi Tugay ALICI, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.