Prof.Tevfik Başer Koşusu'nu MANGUSTA jokeyi Ö.Yıldırım ile kazanarak 3x3 yaptı

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.09.2023 tarihinde 6. koşuda 10 numaraya kayıtlı olarak koşan CANKO isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 5 (beş) gün sonra 22.09.2023 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

16.09.2023 tarihinde 3.Koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan DÜLDÜL isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirdiği ve içindeki atın hareketini engelleyerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını 23.09.2023 günü teslim etmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun 4.maddesi b/1 ve c/2 bendi gereğince 1861 TL PARA CEZASI ve 10 GÜN süre ile idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

 

16.09.2023 günü 4.Koşuda 4 numaraya kayıtlı olarak koşan IŞIK GECE isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte 2023 yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenden fazla sayıda (5 Adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunması 23.09.2023 tarihinde alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi 1 inci fıkrası (b/1) ve (c/2) bentleri ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince 1.861 TL PARA CEZASI ve 7 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

 

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'nda 1 numaraya kayıtlı KEMİYETGÜZELİ adlı atın binicisi Abdullah ÇANKAYA yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'nda; 4 numaraya kayıtlı SAKARINOĞLU adlı atın binicisi Ahmet Hasan BAYAR yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'nda; 5 numaraya kayıtlı ALTIN FIRAT adlı atın binicisi İsa AKYAVUZ yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'nda; 6 numaraya kayıtlı MEDET BEY adlı atın binicisi Necmi ALTIN yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 5.Koşusu'nda; 5 numaraya kayıtlı SILOTİ adlı atın binicisi Yusuf CENGİZ yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

23 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 5.Koşusu'nda; 8 numaraya kayıtlı OVAKIZI adlı atın binicisi Yunus ÇELİKBAŞ yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) bendi gereği 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------