Osman Ekinci, twitter hesabından yaptığı açıklamada kendisi ile ilgili bir yazı yazmam halinde hapis cezası alacağımı ifade etmiştir. Açılan davanın hakaret davası olduğunu ve galop davası ile yakından uzaktan bir ilgisinin olmadığının özellikle altını çizmek isterim.

Osman Ekinci, kendisi ile ilgili hayali açıklamalar yaptığımı beyan ederken hayali açıklamaları kimin yaptığını siz okurlar, daha iyi takip etmektesinizdir. 29/05/2015 tarihinde Adana’da başlayan dava, 4 yıldır Ankara’da devam etmektedir. 

İlk yazı Behçet Ekinci tarafından Emir Alkaş’ın at yarışı internet sitesine saat 21.00 civarında girilirken cevap hakkımı aynı gün saat 00.00 gibi kullandım. Mahkeme tarihinde Behçet Ekinci’nin şahsıma yönelik yazdığı hakaret içerikli o yazı, Alkaş’ın at yarışı internet sitesinden kaldırılmıştır. www.Yarisdergisi.com’un sahibi Emir Alkaş görünmesine rağmen sitenin sahibini At yarışı camiası Atahan Zilcioğlu olarak bilmektedir. Atahan Zilcioğlu, galop davasının her aşamasında takipçisi ve savcısı olduğunu benimle yaptığı telefon görüşmesinde şahsıma söylemiştir. Yazılarımda birkaç defa buna dikkat çektiğimde de Zilcioğlu, bu beyanını yalanlamamıştır.

Ekinci Kardeşler, galop davası dosyasında Hipodromx sahibi ile görüşme yapılıp hayali galopların Hipodromx’e girilip bu galopları şahsımın alarak Fotomaç gazetesine verdiğimi  hatta el altından para aldığımı iddia etmektedirler. Ankara’da büyük bir eküri atların isimleri tercih edilirken kötü galop yapan safkana rekor galoplar yazılmış ve hiç galop yapmayan safkana hayali galoplar yazıldığı gibi Fotomaç gazetesinde ve o günlerde çok satan, 2 gün önce çıkan bir at yarışı gazetesinde de günlerce kullanılmıştır. Emir Alkaş’ın internet sitesinde de Hipodromx, hayali galopları ling hattı ile alarak yarışseverlere sunmuştur. Atahan Zilcioğlu, o günlerde Ekinci kardeşlere övgüler sürerken, bugün Fotomaç gazetesi, Ekinci kardeşler, hipodromx Atahan Zilcioğlu ekibi ile çalışmaya devam ederken, o gün olduğu gibi bugün de Emir Alkaş yarış www.Dergisi.com sitesi, hipodromx link hattı çekerek galoplarını kullanmaktadır. Mahkemeler devam etmektedir.

Osman Ekinci , hakaret davasından 5000 TL kazandı ancak 4 madde okunduğunda görülüyor ki 5000 TL’nin 2.725.00 TL’si bizim avukatımıza geri ödenmesi gerekmektedir.  Kalan para da kendi avukatıyla nasıl anlaştıysa o şekilde kullanılacaktır.

Var olan gerçek şu ki mahkeme süreci Adana'da başladı, Ankara’da devam ediyor, davalar sonuca ulaşmadı. Adana'daki hakaret davası mahkeme süreci devam ediyor. Elbette itirazımız mahkeme tarafından kabul gördüğünde geri ödeme yapacaklardır. Yukarıdaki satırlarda belirttiğim üzere bir kez daha altını çizmek istiyorum, Hakaret davası ile galop davasının yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.

Kemal Akyer