27 Eylül Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu'nda; 9 numaraya kayıtlı PROMATE adlı at start çıkışından sonra saparak binicisini düşürmüştür. Binici Abdullah ÇANKAYA hipodrom doktorları tarafından kontrol edilmiş ve herhangi bir olumsuzluk görülmemiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan FIRTINA İBİŞ isimli atın binicisi M.Emin DOĞAN, yarışın 400 ve 600 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2023 Kaliforniya Sonbahar Satışlarında en yüksek fiyata satılan safkanlar