Nefesleri kesen Şampiyon Jokeyler ile birlikte Vedat Abiş ile DEMİRBERKE Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu'nu kazandı

 

30 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1500 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 6.Koşusu olan GR-1 Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu’nda; son 250'de Vedat Abiş ile DEMİRBERKE koşunun liderliğini aldı. Dışında BOZARSLAN binicisi Halis Karataş onun dışından RÜZGARDAHAN binicisi Özcan Yıldırım ile son metreleri nefesleri kesen koşuyu DEMİRBERKE, 1.43.02’lik derecesi ve jokeyi Vedat Abiş ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.55.08 oldu. İkinci BOZARSLAN ve üçünçü RÜZGARDAHAN oldu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GR-1 Hatay Koşusu’nu BOZKIREFESİ hareketli şiir gibi kazandı

30 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 7.Koşusu olan GR-1 Hatay Koşusu’nda; BOZKIREFESİ, son virajı safkanların dışından dördüncü durumda döndü. Tereyağdan kıl çeker gibi 3 boy önündeki içindeki ZİNCİR KOPARAN ve dışındaki İSYAN ATEŞİ birbirlerinin erken kapışmasını iyi değerlendiren BOZKIREFESİ, son 100 de liderliği alarak hareketli şiir gibi koşuyu 1.46.84’lük derecesi ve jokeyi Hışman Çizik ile kazanırken, son 800: 0.53.00 oldu. BOZKIREFESİ, hayatında 10 kez start aldı ve 4 kez kazandı. Çim pistte 8 kez koştu ve 3 kez kazandı. Sentetik pistte 2 kez koştu ve 1 kez kazandı. Hışman Çizik ilk kez safkana bindi ve ilk GR-1 koşusunu kazandı. BOZKIREFESİ'nin kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. Koşuyu M.Akyavuz ile İSYAN ATEŞİ ikinci bitirdi. ZİNCİR KOPARAN, üst üste 3 koşu kazanıp bu kez üçüncülüğü zor kurtardı. Koşuyu dördüncü bitiren HÜKÜM mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup bugün üçünçü olan ZİNCİR KOPARAN'dan farklı ve iyi koşması ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.