02/10/2023 PAZARTESİ ELAZIĞ

KOŞU NO: 1

3 numaraya kayıtlı olarak koşan ERGÜÇLÜ isimli atın jokeyi Fetullah FELHAN, start çıkışından 250 metre sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

7 numaraya kayıtlı olarak koşan MİR CEYLANI isimli atın binicisi Fetullah FELHAN start çıkışında ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-2) bentleri uyarınca ihtar ve 3.722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan HIVRON isimli atın jokeyi Hasan ALTUNDAĞ, yarışın 600 virajında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaralı ROSA LUXEMBURG adlı atın seyisi doping mahallinde bulunamamıştır. Seyisi doping mahallinde bulundurmadığından dolayı antrenör Enver KOÇAK ifadeye çağrılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ancak, savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) ve (b-1) bentleri gereğince ihtar ve 1.861TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

4 numaraya kayıtlı olarak koşan PAMUKKALE isimli atın binicisi Abdullah ÇANKAYA start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-2) bentleri uyarınca ihtar ve 3.722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

4 numaraya kayıtlı olarak koşan MİR SILASI isimli atın binicisi Menderes AVŞAR start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-2) bentleri uyarınca ihtar ve 3.722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan AZİZ AĞA isimli atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-2) bentleri uyarınca ihtar ve 3.722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan KAANHAKAN isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-2) bentleri uyarınca ihtar ve 3.722 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı olarak koşan RAMİLİKIZ isimli atın binicisi Burhan SARIDAL yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan DİKME AĞASI isimli atın binicisi Mehmet ŞAKİR yarış kurallarına uygun olmayacak şekilde ata bindiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ancak, hipodromu terk ettiğinden tebligat yapılamamıştır.

5 numaraya kayıtlı KAZANCI adlı atın binicisi Saadettin ULUTAŞ yarış kurallarına uymayacak bir şekilde ata binerek (atın üzerinde zıplayarak) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı TUMBUL SANCAR isimli atın binicisi Murat AKDAĞ start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BOZTEPEBEYİ isimli atın binicisi Ahmet Hasan BAYAR koşu öncesi tartıda 61,5 kg. ile tartılarak koştuğu, yarışta dereceye girip koşu sonrası tartıldığında ise 2300 gr eksik olduğu tespit edilmiştir. Yarış hakkında komiserler kurulunca inceleme başlatılmış ve 3 numaralı BOZTEPEBEYİ adlı at derece dışı bırakılarak, 3-1-2-11-9-7 olan yarış sonucu:1-2-11-9-7-8 olarak değiştirilmiştir. Koşu sonrası tartıda 2300 gram eksik gelen binici A.Hasan BAYAR tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120/6 maddesi gereği 3722 TL para cezası ve 15 (on beş) gün süreyle idman yerleri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından yasaklama cezası verilmiştir.

3 numaralı BOZTEPEBEYİ adlı atın binicisinin koşu sonrası 2300 gram eksik gelmesi nedeniyle, Antrenör Mehmet ASLAN tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120/6 maddesi gereği 3722 TL para cezası ve 15 (on beş) gün süreyle idman yerleri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından yasaklama cezası verilmiştir.