İlk Yarışında Dikkatimi Çeken IĞDIR KIZI'na Güveniyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 3.2.10

2.Koşu: 2.7.8.1.3.4

3.Koşu: 1

4.Koşu: 3.6

5.Koşu: Çim pistteki son yarışlarında istikrarlı bir performans gösteren (3) RAIN MELODY'e ilk şansı veriyorum. Sprinter yapısıyla rakiplerini geride bırakmaya çalışacak olan (5) LONDON POWER ile 1900 çimdeki son koşusunu ikinci tamamlarken bana göre gayet iyi koşan (2) ADAL ciddi rakipleridir. Seri yapısıyla beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan (4)DEGAJ güvendiğim diğer isim olup, (6) BEWITCHED üst üste kazanarak formunu sürdürmesiyle değerlendirilmelidir. Bekleme yaparak etkili sprinti ile beşinci bitirdiği son koşusu da ışıklı olan (7) ROSA DI PAPA bu ayaktaki sürprizimdir.

6.Koşu: Çim pistteki son koşusunu üçüncü bitiren (1) BABA ŞAHİN'in bu grupta başta değerlendirilmesini öneriyorum. (4)DOĞUPRENSİ sonlardaki sprinti ile rakiplerini geride bırakmaya çalışacak olup, adından söz ettirdiği son koşularıyla (8) VERTIGO mutlaka yazılmalıdır. Yarış hazırlıklarında gelişme kaydeden (3) TATANGA, bu yarışı ile çıkış yakalabilecek güçte gördüğüm (2) ATICI BEY ve sonlardaki sprintini gerçekleştirebilirse (9) PAPER QUEEN sırasıyla bu ayağın şanslı diğer isimleri olacaktır.

7.Koşu: Son koşusunu yakın ara beşinci bitiren (1) ŞANVERDİ'nin formda jokeyi G.Kocakaya ile kazanmasını bekliyorum. Kısa mesafedeki dördüncülüğü ardından daha iyi duruma gelen (4) SÜPERMEN öne yakın giden bir isim olmasıyla rakibine sprint şansı tanımadan bu yarışı kazanabilecek güçte gördüğüm diğer safkandır. Ayırt edilmemeliler.

8.Koşu: Adana çim pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazandıktan sonra formu süren (3) KILINÇBEY ile kazandığı son üç koşusu ile formunu bulduğunu gösteren (7) HAZNEDAR arasındaki mücadelenin birinciyi belirleyeceği görüşündeyim.

9.Koşu: Apranti ile start aldığı hayatının ilk yarışına iyi başlayamayıp virajı sekizinci dönerek iç kulvardayken dış kulvara açılıp son 200'den sonraki ataklarıyla ikinci olan (4) IĞDIR KIZI artan yarış tecrübesi ve jokeyi Vedat Abiş ile bu kez tek yazılmasını önereceğim isimdir.

10.Koşu: Şartlı-19 yarış sürprize açık görünürken; (7) MISTER EFEHAN son günlerdeki yükselişinin devam ettiğini gördüğüm bir isim. (4) ALWAYS MY WAY tabelada yer bulduğu son koşularında formunu bulduğunu belli ederken, (12) LA CUCARACHA uzun mesafelerde grup içerisinde ümit veren isimlerden olmasıyla yazılmalıdır. Her yarışı bir öncekinden daha başarılı olan (2)GONZALO güven verirken, (1) ANADOLU DESTANI devreye girebilecek diğer isimdir. (6) JAKOBOY bu yarışına daha hazır girecek olup, (13)SERHADINTAYI önde istediği tempoyu bulması durumunda rakiplerini avlayabilir. Zaman zaman etkili koşabilmekte olan (11) GEZEN LEYLA ise bu ayağın sürpriz ismidir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.5.2.4.6.7

2.Ayak: 1.4.8.3.2.9

3.Ayak: 1.4

4.Ayak: 3.7

5.Ayak: 4

6.Ayak: 7.4.12.2.1.6.13.11

ROSA LUXEMBURG İlk Yarışında Umut Saçtı "ELAZIĞ"

1.Ayak: 1900 kum pistte kazandığı yarışı sonrası iyi durumu süren (5) GECE IŞIĞI başta olmak üzere, kendisini tanıyan jokeyi ile (2) UÇAN EJDERHA, 1800 kumda ikinci tamamladığı koşusu ardından formunu daha da geliştiren (1) DAYI AHMET, önde istediği tempoyu bulursa (3) ATİKKIRAN, zaman zaman bu gruplarda etkili olabilen (7) BARGIRAN ve yine ayağına çabuk olan (8) ANADOLU GÜCÜ sıralamasını değerlendiriniz.

2.Ayak: Son haftaların aşama gösteren ismi (3) CEYDACANIM'ı rakiplerine göre daha şanslı durumda görüyor, tabeladan düşmeyen (4) ŞEYMA'yı en ciddi rakip olarak tavsiye ediyorum. 2000 kumda kazanarak ardından 1800 kum pistte dördüncülük elde eden (2) GUPSEZEN ile 1900 kumda kazandığı son yarışında formunu bulduğunu belli eden (6) KAPGEL'de yazılmalıdır.

3.Ayak: 1700 kumda kazandıktan sonraki yarışında makineden çıkmayan (3) MEYDANIN ERİ'ni jokeyi F.Yardımcı ile en şanslı isim olarak görüyorum. Grubun formda ve istikrarlı isimlerinden (2) BLACKBOY ile her yarışı bir öncekinden etkili olan (6) AL CELİM bu safkandan sonra düşünülmelidir. 1600 kumdaki son koşusunu yarım boyla kaybederek ikinci olan (1) OBLIVION ve bu aralar toparlanmaya çalışması ile (4) VINALES sonraki ihtimallerdir.

4.Ayak: Yarış yaşamına 1200 kum pistte parlak birincilikle başlayıp ilerisi için adeta ümit saçan (5) ROSA LUXEMBURG bu grupta da bence fotoyu önde geçer.

5.Ayak: Dişi Arap taylarının Maiden yarışında; üst sıralardan düşmeyen (1) DİLDE HANIM tek dezavantajı olan ağır kiloya rağmen rakiplerine üstünlük sağlamasını beklediğim isim olup, Adana çim pistindeki son altıncılığında dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (6) SEÇKİN KIZI rakip gördüğüm kısraktır.

6.Ayak: Uzun süredir start almasa da (9) KING OF THE FIRE'ın bu grupta etkili koşabileceği görüşündeyim. Ekürilerden (6) CHAIN BREAKER 1900 kum pistteki son ikinciliğinde formunu bulmaya başladığını belli ederken, (8) PLEASANTLY BOY ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Bu grubun üzerinde bir isim olduğuna inandığım (1) ASABİ ile diğer ekürilerden gelişme içerisinde gördüğüm (13) CHEAT koşunun şanslı safkanlarıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.2.1.3.7.8

2.Ayak: 3.4.2.6

3.Ayak: 3.2.6.1.4

4.Ayak: 5

5.Ayak: 1.6

6.Ayak: 9.6.8.1.13