MR BIG SHOT Bu Grupta Tek Yazılabilir "İZMİR"

1.Ayak:  Ankara kum pistinde Maiden kazanıp İzmir'deki lk koşusunu ikinci bitirirken etkili formunun devam ettiğini gösteren (3) DEMİRYUMAK'ı ilk planda değerlendirmenizi öneririm. Kocaeli 1500 kum pistindeki son iki koşusunu üst üste kazanarak fit durumu süren (5) GÜLFİDAN yakın rakip görünürken, bugüne kadar kum pistte iki kez kazanan (7) TAMARİ mutlaka yazılmalıdır. Son kum yarışı etkili olmasa da grubun en yüksek handikap puanlı ismi (1) ARSLAN PRENSES'i de yazmanızı tavsiye ederim.

2.Ayak: Uzun mesafedeki son iki koşusunu üst üste kazanan (4)SONSEVİM'in süper formunun devam ettiğini görüyorum. Ankara'da tabela dışı bitirdiği yarışı ardından gelişme içerisinde olan (7) SHE IS THE SHOW ve çim pistte kazanıp ardından kum pistte üçüncülük elde eden (2)ANNAHENRIETTA rakipleridir. 1400 kumda 1.27.48 ile kazanan (3) LADY MİRAM bu kez uzun mesafeyi yadırgamadığı taktirde bu gruba gücü yetecek bir isim olup, (1) BLUE JASMINE pist ayırt etmemesiyle devreye girebilir. Zaman zaman etkili koşabilen (5)THEREDSONYA ile istirahat dönemi sonrası dinçlik yarışı yapmaya çalışacak olan (6) DEEP DELIGHT bu ayağın sürprizleridir.

3.Ayak: İstanbul 1400 sentetik pistindeki son yarışında 400'de yedinci durumdayken dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelip Toygarım'la arasındaki farkı yarım boya düşürerek ikinci olan formda (4) MR BIG SHOT grubun uygun olmasıyla tek yazılabilir.

4.Ayak: İngiliz taylarının Maiden mücadelesinde; Kocaeli'deki son yarışını ikinci bitiren (6) YEĞENİM YAKUP grubun uygun olmasıyla bir adım öndedir. Tabelada yer bulduğu koşularından sonra sürekli gelişme içerisindeki (5) THE FAMILY OF ADA ile ekürilerden form durumu yeterli (7)CANDYPALAZ rakipleridir. İlk kum pist sınavını verecek olan (8) CHEEKY GIRL ile diğer ekürilerden (1) FIRST BLOOD sürprizde tavsiyelerim.

5.Ayak: Pist ayırt etmeyen bir isim olan (1) SELCAN HATUN 1800 çimde kazandıktan sonra Bursa 1400 çim pistinde dördüncülük elde ederek fit durumda görülmesiyle rakiplerini geride bırakabilir. Bursa ve İzmir kum pistindeki son ikinciliklerinde beğendiğim (4) KÖYLÜMÜN KIZI  kendisini tanıyan jokeyi Kadir Tokaçoğlu ile yakın rakibidir.

6.Ayak: Uzun mesafelere yatkın olan (11)YEĞENİMTOPRAK tabelada yer bulduğu son iki koşusu ile formunu bulmaya başladığını gösterirken geç kalmadığı taktirde etkili sprintiyle rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Bu kez daha uygun grupta start alacak olan (6) SANAY yakın rakip gördüğüm isim olup, birlikte değerlendirilmelerini öneririm.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.5.7.1

2.Ayak: 4.7.2.3.1.5.6

3.Ayak: 4

4.Ayak: 6.5.7.8.1

5.Ayak: 1.4

6.Ayak: 11.6

LION CHICK'e Dilbağı Takılması Yaradı "ANTALYA"

1.Ayak: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının Şartlı-1 koşusunda; orijin yönünden kum pistte ümit veren (3)BODEBULL ilgi çeken yarış hazırlıklarıyla önde gelen isimdir. 1000/1.03.8 25.4 HÇ galobunda yeterli kondisyona ulaştığını belli eden (7) MAHALL ile İzmir'de hazırlanarak her geçen gün gelişme içerisinde olan (2) BLACK TIMES üst sıraların şanslı diğer isimleri olacaktır.

2.Ayak: Elazığ pistindeki yarışlarında gayet iyi koşan (9) MUHAREBE formunu devam ettirmesiyle birinciliğe yakındır. Uzun mesafedeki son üçüncülüğünde gelişme içerisinde olduğunu belli eden (5) RAINBOW STORM ile üçüncü tamamladığı yarışı sonrası iyi hazırlanan (8) RAINBOW STORM rakipleridir. 73 gün aradan sonra start alacak olan (7) DUBAI EXPRESS kum pistte iyi koşan bir isim olup, (13) FAITHFUL SPIRIT etkili ikinciliğinde beğenilerek uygun kilosuyla ses getirebilir. Kocaeli ve Antalya'da makineden geç çıkmasına rağmen üst üste kazanan (2) REAL PATEK fit durumunu korurken, ekürilerden (4) BRAE HORSE son yarışlarındaki etkili performansıyla ıskalanmamalı.

3.Ayak: Kocaeli 1400 kum pistindeki son yarışını kazanırken dilbağı takılmasından olumlu sonuç alındığını gördüğüm (1) LION CHICK formunu sürdürmesiyle tek yazılabilir.

4.Ayak: Kalite safkan (1) KIYICI en son İstanbul 1600 çim pistinde kazandıktan sonra Bursa'da iyi hazırlanarak formunu sürdürmesiyle yine fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Çim pistteki seri birincilikleri ardından ilk defa kum pistte start alacak olan (6) YİĞİTBATUHAN kısa mesafede süratli stili ile rakibine yakalanmayabilir.

5.Ayak: İzmir'de uzun mesafede kazanıp ardından Antalya'da kısa mesafede kazanarak fit durumda olduğunu gösteren (3) KIRIM RÜZGARI rakiplerinden bir adım öndedir. Kısa mesafedeki son koşusunu 18/7 tamamlarken dış kulvardan etkili sprinti ile gelip yakın ara bitiren (12) YALGINAY bu ayaktaki cazip önerimdir. Her geçen gün formunu geliştirmekte olan (2) DİLOY gün verirken, (4) HİKMETFIRTINASI'na sentetik pistte bir çarpı atılmasını öneririm. Her ne kadar kilosu ağır olsa da (1) HÜRADAM son etkili ikinciliğine göre dikkate alınmasını önereceğim isimdir.

6.Ayak: Ankara çim pistinde üst üste kazanarak en son koşusunu dördüncü bitiren (5) SUPER NICE bu grupta başta şans verdiğim isimdir. Başarılı ve istikrarlı yarışları ile gücünü kanıtlayan (3) BEWITCHED yakın rakip görünürken, İstanbul çiminde iyi koşup en son Ankara'da beşinci olan (2) LONDON POWER değerlendirilmeye alınmalıdır. Kum pistte şu ana kadar üç defe kazanan (4) MODEST GIRL formunu sürdürmesiyle adından söz ettirebilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.7.2

2.Ayak: 9.5.8.7.13.2.4

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1.6

5.Ayak: 3.12.2.4.1

6.Ayak: 5.3.2.4