06 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 6.Koşusu olan Kv-8 Kurtuluş Koşusu'nda 6 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini KING BERKAY aldı. Son virajı 1.5 boy önde döndü. Dışına çıkan SELANİK FIRTINASI aradaki farkı eritemeyip almış olduğu avantajını fotoya kadar taşıyan KING BERKAY, koşuyu 2 boy fark ve 1.27.13'lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0.50.24 oldu. KING BERKAY, KV koşularında başarılı olabilir. Grup koşularında bu kazandığı koşuya göre zor görünüyor. ilk yarışında KV ve Grup koşularında ona göre karar veriniz. Koşuyu ikinci bitiren SELANİK ASLANI gücünün sınır çizgisini iyi kullanarak başarılı koşularına devam ediyor. OĞUZUN RÜYASI, 4 boy starta kalıp 1.28.50’lik derecesi ile koşuyu dördüncü bitirirken, ilk yarışında daha farklı koşacak dikkat diyoruz. KING BERKAY, hayatında 42 kez start aldı ve 15 kez birinci oldu. Çim pistte hiç koşmadı. Kum pistte 34 kez koştu ve 14 kez kazandı. Sentetik pistte 8 kez koştu ve 1 kazandı. 1 kez GR-1 Koşu kazandı. KING BERKAY, üst üste ikinci kez bu koşuyu kazandı. 2023 yılında Halis Karataş ile 1.24.53’lük derecesiyle pist rekoru kırdı. 2023 ile 2024 arasında koşularında dağlar kadar fark var. Biri 2023'de 1.24.53 ile rekor, diğeri 2024'de 1.27.13’lük bir derece. KING BERKAY'ın kazanmasına katkı yapan yan bağlantılarını tebrik ederiz.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi Ali Murat Şen'e kupasını ve çiçeğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi.Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi Ali Murat Şen'e kupasını ve çiçeğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi.

Törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kazanan safkanın jokeyine günün anısına hediyesini ve çiçeğini takdim etti.Törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kazanan safkanın jokeyine günün anısına hediyesini ve çiçeğini takdim etti.

Törene Eski Milletvekili Tamer Dağlı, Adana İl Defterdarı Uğur Aslan, eski TJK Başkanlarından Behçet Homurlu, TJK Asli Üyesi Halid Milli ve Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı.Törene Eski Milletvekili Tamer Dağlı, Adana İl Defterdarı Uğur Aslan, eski TJK Başkanlarından Behçet Homurlu, TJK Asli Üyesi Halid Milli ve Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı.