18 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu'da; 4 numarada kayıtlı ALTUN YILDIZ isimli atın binicisi Halil Kaplan start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili savunması dikkate alınarak 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) ve (b-1) bentleri gereği ihtar ve 2949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

18 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu'da; 4 numarada kayıtlı GÜNDÜZDÜŞÜ isimli atın binicisi Hüseyin Turan son düzlükte fazla kamçı (6 adet) kamçı kullandığından dolayı, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Komiserler Kurulu'na çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını 18.01.2024 Komiserler Kurulu'na vermiş olup, konu ile ilgili savunması dikkate alınarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (b-1) ve (c2) bentleri gereği 7 (yedi ) gün ve 2949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

18 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; 2 numaraya kayıtlı olarak koşan BRAVE HORSE isimli atın binicisi Hüseyin ŞİMŞEK, son düzlükte usulsüz kamçı kullanılması ve yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

18 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu'da; 4 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇELİK ECEVİT isimli atın binicisi Göktan KAYIP, start hakemi emrine uymayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Komiserler Kurulu'na ilettikten sonra karar verilecektir.

18 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; 1 numaraya kayıtlı olarak koşan BEYOND REDEMPTION isimli atın binicisi Kadir TOKAÇOĞLU, son düzlükte usulsüz kulvar değişikliği yapması ve yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.