Türkiye Jokey Kulübü’nün 2023 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında ilk gün, 59 üyenin katılımıyla tamamlandı.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı

24 Şubat Cumartesi günü Renaissance Polat İstanbul Hotel’de saat 10.30’da başlayan toplantının açılışında; devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile Türkiye Jokey Kulübü ve tüm atçılık camiasından ebediyete intikal etmiş olan üyelerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığına Behçet Homurlu, Divan Üyeliklerine ise Mete Albayrak, Hayrullah Doğan, Demir Kamil Görgün ve Duygu Fatura oy birliğiyle seçildiler.

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, TJK Dernek ve İktisadi İşletmelerinin 2023 yılı çalışma raporu ile bilanço ve gelir-gider çizelgelerini Genel Kurul ile paylaştı.

Soldan sağa; Gülnur Gülerce (Yönetim Kurulu Üyesi), Tuğban İzzet Aksoy (Yönetim Kurulu Üyesi), Ahmet Özbelge (Genel Sekreter), Serdal Adalı (Başkan), Adil Mert Kaya (Genel Sayman) ve Hakan Yücetürk (Yönetim Kurulu Üyesi)

Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan, Denetim Kurulu raporunu Genel Kurul Üyelerine okudu.

Soldan sağa; Ferhat Oktay (Üye), Armağan Turhan (Başkan), Nisso Benhason (Üye)

Soldan sağa; Ahmet Kılınç (Genel Müdür Yardımcısı), Tuncel Aydın (Genel Müdür),  Mehmet Şirin Bozkurt (Genel Müdür Yardımcısı), Murat Kuluöztürk (Genel Müdür Yardımcısı) ve Burak Konuk (Genel Müdür Yardımcısı)

Türkiye Jokey Kulübü Derneği ve İktisadi İşletmelerinin 2023 yılı çalışma raporu ve bilançosu oybirliğiyle onaylanarak Yönetim Kurulu ibra edildi.

Türkiye Jokey Kulübü 2024 Olağan Genel Kurul Toplantısı'na 25 Şubat 2024 Pazar günü saat 10.30’da devam edilecek. 2. Gün gerçekleşecek toplantıda, Kulübümüzün yeni Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri belli olacak. Genel Kurul’da, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra, Asli Üyelik için de seçim yapılacak.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Serdal Adalı, Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı’na 5’inci kez seçildi

25 Şubat 2024 Pazar günü Renaissance Polat İstanbul Hotel’de yapılan Türkiye Jokey Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak katılan Serdal Adalı, 88 oy ile 5’inci kez Başkan seçildi.

Genel Kurulda, Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; Gülnur Gülerce (66 oy), Adil Mert Kaya (63 oy), Hakan Yücetürk (60 oy), Halid Milli (58 oy), S. Selman Taşbek (43 oy) ve M. Kerem Alkan (41 oy) seçildi.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Yüksel Göktürk (40 oy), Ahmet Özbelge (38 oy), Kemal Arif Turan (38 oy), Adem Erdölek (32 oy) ve Alim Melih Kura (31 oy).

Serdal Adalı daha önce 2012 - 2013, 2013 - 2015, 2018 - 2021 ve 2021 - 2024 yılları arasında toplam dört dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Soldan sağa; Adem Erdölek, S. Selman Taşbek, Kemal Arif Turan, Adil Mert Kaya, Ahmet Özbelge, Serdal Adalı, Gülnur Gülerce, Hakan Yücetürk, M. Kerem Alkan, Halid Milli, Alim Melih Kura

Denetim Kurulu Üyeleri soldan sağa; Ferhat Oktay, İlyas İlbey, M. Sencer Girgin

Kongrenin gündem maddelerinden Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyelerinin belirlenmesine ilişkin yapılan oylama sonucunda; Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; M. Sencer Girgin (54 oy), Ferhat Oktay (47 oy) ve İlyas İlbey (41 oy) seçilirken, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Halil Durmuş (30 oy), Tamer Koldaş (27 oy) ve Armağan Turhan’dan (25 oy) oluştu.

Disiplin Kurulu Üyeleri soldan sağa; Nisso Benhason, Ateş Saltukoğlu, Esra Atman, M. Doruk Yılmaz, Aslan Savaşan

Disiplin Kurulu Asıl Üyeliklerine; Ateş Saltukoğlu (66 oy), M. Doruk Yılmaz (66 oy), Aslan Savaşan (57 oy), Esra Atman (56 oy) ve Nisso Benhason (54 oy) seçilirken, Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri ise Murat Kadaifçioğlu (45 oy), Nusret Balkaroğlu (42 oy) ve Zekeriya Ahsen Kurum (39 oy) oldu.

Asli Üyelik başvurularının oylamasında ise Ali Rıza Çelikoğlu 65 oy, Mehmet Emin Ekenler 60 oy, Vehbi Hakan Keleş de 56 oy alarak Türkiye Jokey Kulübü'nün yeni Asli Üyeleri oldular.

Ali Rıza Çelikoğlu

1991 yılında İstanbul’da doğan Ali Rıza Çelikoğlu, Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından aile şirketleri olan Çelikoğlu Dericilik ve Deri Sarayı firmalarında aktif görevler aldı. 2023 yılında kurmuş oldukları E. Çelikoğlu Otelcilik Turizm Şirketi’nin de yönetim kurulu üyeliği görevini icra etmektedir. Atçılık faaliyetlerini ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak İstanbul Silivri’de bulunan Çelikoğlu Harası’nda sürdüren Ali Rıza Çelikoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mehmet Emin Ekenler

1992 yılında Mersin’de doğan Mehmet Emin Ekenler, İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesi’nden mezun oldu. İstanbul’daki Grant Thornton Denetim ve Yorum Mali Müşavirlik firmalarında iki sene çalıştıktan sonra memleketi Tarsus’ta bulunan ve narenciye alanında faaliyet gösteren aile işletmesine katıldı. Konya’nın Ereğli ilçesinde at yetiştiriciliği yapmakta olan Ekenler, evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Vehbi Hakan Keleş

1964 yılında İstanbul’da doğan Vehbi Hakan Keleş, Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi’nden mezun oldu. 1989’da kara, hava ve deniz taşımacılığı ile yurt içi depolama ve e-ticaret alanlarında faaliyet gösteren Sertrans Uluslararası Nakliyat ve Tic. AŞ’yi kurdu. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2006 yılında Kırklareli Lüleburgaz’da kurmuş olduğu Marmara Harası’nda at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Hakan Keleş evli ve iki çocuk babasıdır.