CHARIOT Müthiş Formuyla Günün Kalesi "ADANA"

1.Ayak: 4 yaşlı Arapların 1900 kum pistteki Handikap-15 yarışında; uzun mesafelerdeki son koşularında iyi sonuçlar alarak formda gördüğüm (5) HANSOY'dan bu kez birincilik bekliyorum. 1300 kum pistteki son ikinciliğinde etkili ataklarıyla gelerek dikkatimi çeken (2) ERDİBEY ile 156 gün aradan sonra uzun mesafede kazanan (3) GÜÇLÜ PRENS yakın rakip gördüğüm isimlerdir. İdman pistinde aşama içerisinde olduğunu belli eden (1) DEMİRDURAN güven verirken, bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim (8) BEDOBEY ile 1900 kumdaki son ikinciliğinde bariyer dibinden kuvvetli gelerek dikkatimi çeken (9) YAZIR ÜZÜMÜ sırasıyla şanslı diğer isimler olacaktır.

2.Ayak: Bir süre aradan sonra dördüncü tamamladığı son koşusunda dikkatimi çeken (1) FREE ROCK rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Formu bu grubu geçmek için yeterli olan (3) SENZA FİATO ile uzun aradan sonra yarış görerek açıklarını gideren (5) LOOK NEWS yakın rakipleri olacaktır. 1200 kumda Maiden kazanıp ardından tabela dışı tamamladığı koşusu pek etkili olmasa da (2) PRIVATE EXPRESS bu grupta ses getirecek güçtedir. 1400 kumda Satış-1 yarış kazanıp ardından altıncı olan (4) GRANDE HEART bu ayağın diğer şanslı ismi olacaktır.

3.Ayak: 2400 kum pistte beyaz bayrak ayna yaparak kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (1) PEKALP ile her yarışını bir öncekinden daha etkili koşarak özellikle kapalı gözlük takılarak elde ettiği son üçüncülüğü ışıklı olan (3) MEGA STAR arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

4.Ayak: Kum pistte harikalar yaratarak son koşusunu 1400 metrede 1.28.72 ile kazanan (1) CHARIOT uyum sağladığı jokeyi Müs.Çelik ve kusursuz yarış hazırlıkları ile tek yazılabilir.

5.Ayak: Bu tip mesafelerin başarılı ve formda ismi (1) MIND AND LIFE art arda kazandığı yarışlarından sonra 1200 kumdaki son koşusunu 1.15.00 ile ikinci tamamlarken seri yapısıyla birinciliğe yakındır. Kıng Berkay'ın arkasında ikinci tamamladığı yarışı sonrası beşinciliğinde tam olarak bekleneni veremese de (4) SELANİK ASLANI iyi durumuyla ciddi rakibidir.

6.Ayak: İngiliz safkanlarının Handikap-15 mücadelesinde; kendini bulduğunu son iki koşusunda dikkat çekerek gösteren (7) MAMBA MENTALITY bu kez kazanmaya bir adım daha yakındır. 2100 kum pistteki son iki koşusunda fotoyu önde geçen (8) BABY DAISY fit durumunu sürdürmesiyle rakip görünürken, kazandığı son yarışı ardından iyi hazırlanan (6) DREAM OF HONOUR mutlaka yazılmalıdır. Önde istediği tempoyu bulması durumunda (5) MASTER CHEF beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olup, (10) THE NIGHT HUNTER çok daha iyi duruma ulaşmasıyla ses getirecek güçtedir. Kilosunun ağır olmasına rağmen (1) BLUE INFERNO'yu beğendiğim son ikinciliğine göre dikkate almanızı tavsiye ederim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.2.3.1.8.9

2.Ayak: 1.3.5.2.4

3.Ayak: 1.3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1.4

6.Ayak: 7.8.6.5.10.1

BERKENİN KIZI Bu Grupta Yine Kazanır "ANTALYA"

1.Koşu: 1.10.9.7.3.8.5

2.Koşu: 1

3.Koşu: 1.3.2

4.Koşu: 4 ve yukarı İngilizlerin kısa mesafeli Handikap-17 koşusunda; dikkatimi çeken son beşinciliği ve uygun kilosuyla (9) İSEN BUGA ilk atımdır. Yarışları üst üste gelecek olsa da (7) MARCUS iyi durumuyla en ciddi rakip görünürken, önde boş bırakılması halinde süratli (4)SAMURAIKAJIKI rakiplerine üstünlük sağlayabilir. (1) BRIGHT FIRE 62 kilo ile start alacak olsa da güven verirken, (3) LADY NORTH bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim diğer isimdir.

5.Koşu: Kazandığı uzun mesafeli yarışı sonrası formunu koruyan (1) ANADOLU BAHARI yine rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Üst sıralardan düşmeyerek özellikle uzun mesafelerde daha iyi performans gösteren (3) LA CUCARACHA en ciddi rakibidir. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşan (7) WINTER SUNSHINE jokeyi A.Sözen ile bu ayağın değerlendirilmesi gereken diğer ismidir.

6.Koşu: Bir süre aradan sonra 1200 sentetik pistte kazanan (2) DRAGON FLAME ile bugüne kadar start aldığı dört yarışın üçünde fotoyu önde geçerek diğerinde ikincilik elde edip müthiş formunu sürdürmekte olan (3) LION HERO birlikte değerlendirilmeliler.

7.Koşu: İstanbul sentetik kum pistindeki son Kv-6 yarışını kazanan (2) BERKENİN KIZI formunu koruması ve bu gruptan üstün olmasıyla benim tek yazılmasını önereceğim kısraktır.

8.Koşu: İyi bir form tutarak son yarışlarında etkili performans gösteren (2) SAADIN KASIRGASI rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Tabeladan düşmeyen (5) ZEYBEK AĞA iyi durumunu sürdürmesiyle en ciddi rakip görünürken, sentetik piste yatkın olan (1) BERTAN BİR mutlaka değerlendirilmelidir. Üst üste ikinciliklerinde iyi bir form tuttuğunu gösteren (7)FERMANDER güvendiğim bir isim olup, (8) MUNZUR mesafe avantajı ile koşunun sürprizini gerçekleştirebilir. Daha güçlü rakipleri arasındaki son yedinciliği ardından gelişme içerisindeki (4) KIZIL GEZEGEN dikkat edilmesi gereken diğer isimdir.

9.Koşu: İstirahat döneminden sonraki yarışında dördüncü olan (3) BROWN LADY jokeyi A.Sözen ile bu kez kazanarak Maiden'dan çıkacak güçtedir. (10) QUEEN ARTEMİSİA dört ay aradan sonraki koşusunu üçüncü bitirip çok daha iyi duruma ulaşmasıyla rakip görünürken, kendini bulmaya başladığını son yarışındaki üçüncülüğünde gösteren (13) TREASURE REALM devreye girebilir. (2) BONİTO'nun idman pistindeki görünümünü bu yarışına taşıması durumunda sürpriz yapmasını bekliyor, bu defa makinede fazla zaman kaybetmemesi durumunda (9) LA PEREGRINE'nin adından söz ettirebilecek güçte olduğunu düşünüyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.7.4.1.3

2.Ayak: 1.3.7

3.Ayak: 2.3

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2.5.1.7.8.4

6.Ayak: 3.10.13.2.9