28 MART PERŞEMBE İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Kum

BATMAN ÇOCUĞU: Önde yarışın lideri olan Empıre Of The Star'ın dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 300'de hakim olup kazanan safkanın 2.06.17 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Ateş Prensi'nin 2.07.36 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

EMPIRE OF THE STAR: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında alan safkan dışından gelen Batman Çocuğu'na son 300'de karşı gelemeyerek boşlukta 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2200Kum

BOMBACAN: Startla birlikte liderliği alan safkan viraj dönüldükten sonra rakiplerine yakalanmayıp kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

ALTINÜZÜM: Bekleme yaparak grubun gerisinde virajı dönen safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip daha sonra iç kulvara geçerek 2.liği Taşdemirbeyi'nden kurtarırken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

TAŞDEMİRBEYİ: Son virajı Bombacan'ın arkasında ikinci dönen safkan rakibini yakalamaya çalışıp Altınüzüm'e fotoya yakın geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat ediniz.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/TURGUT KOYUNCUOĞLU KŞ.) 2000Kum

COLOUR OF LIGHT: Son düzlüğü 2.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Bustany'e hakim olup Dragon Fıre'a da karşı gelerek kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışı için de güven vermiştir.

DRAGON FIRE: Bekleme yaparak Colour Of Lıght ve Bustany'nin arasından etkili sprinti ile gelen safkan 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

BUSTANY: Yarışın liderliğini son 800 geçildiğinde alan safkan son 100'de Colour Of Lıght'e yakalanıp 2.liği de Dragon Fıre'a kaptırarak 3.olurken bugün için acele ettiği görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltırsa çok daha farklı koşar.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Çim

LA BOMBONERA: Orta kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Lauraceous ile arasındaki farkı kapatan safkan fotoya yakın rakibine hakim olup içerden gelen Murad'a karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

MURAD: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelen safkan La Bombonera ve Laurceous ile arasındaki farkı fotoya kadar kapatarak gelip yakın ara 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

LAURACEOUS: Yarışın liderliğini son düzlüğe çıkıldığında alan safkan La Bombonera'ya son 100'de yakalanıp fotoya yakın geçilirken 2.liği de bariyer dibindeki Murad'a son anda kaptırarak 3.oldu. İlk yarışında dikkat diyoruz.

TORUN YUSUF: Orta kulvardan son 100'de yaptığı güçlü atakları ile yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/KARŞIYAKA BLD.BŞKL. KŞ.) 1900Kum

SEÇERHAN: Son virajı 3.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki rakipleri Karizmatik ve O Bir Çelik'den son 200 geçildiğinde kurtulup kazanırken yakaladığı müthiş formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

O BİR ÇELİK: Öndeki Karizmatik'i kovalayan safkan temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek dışından yaptığı ataklarıyla yakalarken içerden gelen Seçerhan'a karşı gelemeyerek 2.oldu. Formu iyi olup ilk yarışında değerlendiriniz.

KARİZMATİK: Yarışı önde kabullenerek O Bir Çelik'in önünde numara götüren safkan dışından gelen rakibiyle düzlükten sonra mücadele edip içerden gelen Seçerhan'a karşı gelemese de fotoya kadar mücadeleden kopmayıp son 200'de iki rakibinin arasında kalmasından dolayı dış kulvara açılarak zaman kaybedip tekrar tazeleyerek yaptığı ataklarıyla 3.olurken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Kum

ATEŞ PRENS: 61 kilo ile start aldığı yarışına son 400'de hakimiyetini hissettirerek farkı fotoya kadar 4 boya çıkartıp fazla zorlanmadan kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirir.

YAVAŞ ABDİ: Son 300'den itibaren Ateş Prens'in içinden ataklarına başlayan safkan rakibini yakalayamayıp boşlukta 2.olurken formunu bulmaya başlamasıyla takibe alınız.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW/Y2) 1600Kum

UZUN MEHMET: Yarışın liderliğini son 600 geçildiğinde alan safkan rakipleriyle arasındaki farkı fotoya kadar açarak zorlanmadan kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

CANOĞLUCAN: Son 400'den itibaren öndeki Uzun Mehmet'in dışından ataklarına başlayan safkan rakibinin farkı açmasıyla koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-13/DHÖW) 1200Kum

TILISIM: Son virajı 6.dönen safkan iç kulvardan etkili ataklarıyla gelip rakiplerine son 200'de hakim olarak kazanırken 1.23.25 bitiriş derecesiyle ilk yarışı için de güven vermiştir.

ESESLİ AKİF: 133 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip Tılısım'n 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken 1.23.42 derecesiyle ilk yarışında çok daha farklı sonuç alabilir.

AKYEL ABİ: Son 400'de 9.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla koşuyu 3.tamamlarken formunda gelişmeler görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

28 MART PERŞEMBE KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖ) 1500Kum

UÇAN YAPRAK: Son düzlüğe 7.çıkarak bekleme yapan safkan öndeki İlaytay'ın dışından ataklarına başlayıp rakibine 200'de hakim olarak 5.5 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.42.08 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da etkili koşar.

TEKFORDCİHANGİR: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği ekürisi İlaytay'dan kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

İLAYTAY: İkinci kez start aldığı yarışında önde numara götüren safkan son 200'de Uçan Yaprak'a yakalanıp 2.liği de ekürisi Tekfordcihangir'e kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

BONNAROO: Uzun mesafede yarışı forse eden safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp fazla zorlanmadan kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

NIGHT AND FIRE: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Supercluster'dan kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

SUPERCLUSTER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Nıght And Fıre ile verdiği ikincilik mücadelesinden az farkla 3.ayrılan safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 2000Kum

MAXBUENO: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Persıan Prınce'e son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip farkı 4.5 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

COMO ESTAS: Bekleme yaparak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

PERSIAN PRINCE: Önde yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan son 300 geçildiğinde Maxbueno'ya yakalanıp 2.liği de düşen temposuyla Como Estas'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı sonuç elde edebilir.

COMMITMENT: Önde yarışın liderliğini yapan Persıan Prınce'i kovalayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 4.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1900Kum

DISTANCE LOVER: Dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 200 geçildiğinde öndeki Ogibor'a hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

TRIPLE AZAREKS: Son 200'den itibaren Ogibor'un dışından yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını öneririz.

OGİBOR: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 150'de Dıstance Lover'a yakalanıp 2.liği de Trıple Azareks'e fotoya yakın kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

ZEKİNİN KIZI: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde canlı ataklarıyla gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

POLPENAZZE: Jokeyini düşürerek yarışı derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-6/DHÖW) 1900Kum

LAZFATİH: Son virajı öndeki Gündüzdüşü'nün arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

GÜNDÜZDÜŞÜ: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan dışından gelen Lazfatih'e düzlüğe çıkıldıktan sonra yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden burun farkıyla koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında değerlendiriniz.

HIZLI EMEL: En dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Lazfatih ve Gündüzdüşü'nü tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında etkili formuyla dikkate alınmalıdır.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 1400Kum

GÜÇLÜBEY EFENDİSİ: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp 6.5 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.25.63 bitiriş derecesi ve müthiş formuyla ilk yarışında da etkili olur.

THRILL SEEKER: Öndeki Güçlübey Efendisi'ni kovalayan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla rakibini yakalayamasa da 2.liği vermezken 1.26.79 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

LION PEKAN: İç kulvardan özellikle son 100'de güçlü ataklarıyla gelerek 3.lüğü Serasker'den kurtaran safkan 1.27.07 bitiriş derecesiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6) 1700Kum

KUANPO: Son virajı orta kulvardan dönerek 200'de dış kulvara açılarak zaman kaybetmesine rağmen Lıon Empıre'a son anda hakimiyetini hissettirip kazanan safkanın formunu bulmasıyla ilk yarışında da değerlendirilmesini öneririz.

LION EMPIRE: 94 gün aradan sonraki yarışında virajı 2.dönerek koşuya son 200 geçildiğinde üstünlük kuran safkan Kuanpo'ya tam fotoda geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (SATIŞ-2/DHÖW) 1400Kum

AŞK VE GURUR: Son viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp koşuya son 200 geçildiğinde hakim olarak kazanan safkan 1.36.25 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

NEDİMİNOĞLU: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek 2.olan safkanın fotoya canlı girişiyle formda olduğu görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

KADİRGÜN: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla düzlükten sonra ön grupta mücadele vererek koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçte görülmüştür.

HIRŞO: 77 gün aradan sonraki yarışında dış kulvardan son 150 metre içerisinde etkili ataklarıyla gelerek 4.lüğü kurtaran safkanı ilk koşusunda değerlendiriniz.

BAL PERİSİ: Dört gün arayla start aldığı yarışında önde numara götüren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.