Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği, dünya genelinden birbirinden başarılı atları bir araya getiren Royal Ascot festivalinde Kadınlar Günü (Ladies Day) olarak da bilinen 3. gün koşuları 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi. Art arda 4 Grup yarışın yer aldığı programda bulunan söz konusu 4 Grup yarışı da bindiği safkanlarla kazanan dünyaca ünlü jokey Frankie Dettori güne damga vurdu. 

null

Festivalin üçüncü gününde tek Grup 1 mücadele olan Gold Cup’ın startı bu yıl TSİ 18:20’de verildi. Yaklaşık 4000 metre mesafe üzerinden koşulan ve 4 dakika 20 saniye 13 salise süren koşunun kazananı ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Björn E. Nielsen’in sahibi olduğu, John Gosden’in antrene ettiği, jokey Frankie Dettori ile start alan STRADIVARIUS (Sea The Stars – Private Life / Bering) oldu.

Stradivarius’un kazandığı 2019 yılı G1 Gold Cup’ı

4 ve yukarı yaşlı 11 atın katıldığı Gold Cup’ta Stradivarius’un ardında ikinciliğiDEE EX BEE (Farhh – Dubai Sunrise / Seeking The Gold) elde ederken, MASTER OF REALITY (Frankel – L’Ancresse / Darshaan) üçüncü, CROSS COUNTER (Teofilo – Waitress / Kingmambo) ise dördüncü oldu.

null

2016 yılında yarış hayatına başlayan 5 yaşındaki doru erkek safkan STRADIVARIUS, ikinci G1 Gold Cup zaferiyle birlikte kariyerinin 16. startında 4. Grup 1 birinciliğine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını ise 11’e çıkardı.

Stradivarius’un G1 Gold Cup zaferiyle birlikte dünyaca ünlü jokey Frankie Dettori 7. Gold Cup zaferine ulaşırken, Royal Ascot festivali kapsamındaki birincilik sayısını da 66’ya çıkarmış oldu. 

null

Festivalin üçüncü gününde açılış yarışı ise 2 yaşlı taylara ait G2 Norfolk Stakes idi. Shaikh Duaij Al Khalifa’nın sahibi olduğu, Simon Crisford’un antrene ettiği A’ALI (Society Rock – Motion Lass / Motivator) koşuyu sonlarda etkili gelen Ventura Rebel’in önünde kazanmayı başardı.

5 Haziran günü Ripon’da katıldığı Class 5 koşuda ikinci olarak kariyerine başlayan A’ALI, G2 Norfolk Stakes ile birlikte ikinci startında Maiden’a da veda etmiş oldu. Bu yıl Nisan ayında 190.000 Pound bedelle satın alınan 2 yaşındaki tay, 29 yıl sonra G2 Norfolk Stakes’i Maiden olarak kazanan ilk tay oldu.  

null

2400 metre çim pistte 3 yaşlı dişi tayların katıldığı G2 Ribblesdale Stakes’i ise Anthony E. Oppenheimer’ın sahibi olduğu, John Gosden’in antrene ettiği STAR CATCHER (Sea The Stars – Lynnwood Chase / Horse Chestnut) en yakın rakibinin 1.5 boy farkla önünde kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle birlikte Star Catcher, kariyerinin 4. startında ilk Grup koşu galibiyetine ulaşırken, toplamda ise 2. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

null

3 yaşlı tayların 2000 metre çim pistte güçlerini sınadığı G3 Hampton Court Stakes’te ise Khalid Abdullah’ın sahibi olduğu, Sir Michael Stoute’nin antrenesindeki SANGARIUS (Kingman – Trojan Queen / Empire Maker) galibiyete ulaştı.

2018 yılında katıldığı ilk iki koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Sangarius, G3 Hampton Court Stakes ile birlikte 5. startında ilk Grup koşu birinciliğine imza atarken toplam galibiyet sayısını da 3’e çıkardı.