1711 yılından bu yana düzenlenen ve tüm dünyadan başarılı atları bir araya getiren Royal Ascot festivali bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü koşulan son gün koşuları ile birlikte tamamlandı. 

 

 

Festivalin merakla beklenen sprint koşularından G1 Diamond Jubilee Stakes’in startı TSİ: 18:20’de verildi. 4+ yaşlı 17 safkanın katıldığı 1200 metrelik yarışı yalnızca 4 gün önce G1 King’s Stand Stakes’ten zaferle ayrılan Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Charlie Appleby’ın antrenesindeki BLUE POINT (Shamardal – Scarlett Rose / Royal Applause) jokey James Doyle idaresinde kazandı ve tarihi bir başarıya imza attı.

 

2019 yılı G1 Diamond Jubilee Stakes'i izlemek için tıklayınız 

 

Baş farkıyla galibiyete ulaşan Blue Point’in ardında koşunun ikincisi sonlarda potoya etkili ataklarıyla giren DREAMS OF DREAMS (Dream Ahead – Vasilia / Dansili) olurken, KACHY (Kyllachy – Dubai Bounty / Dubai Destination) üçüncü, SPEAK IN COLOURS (Excelebration – Maglietta Fina / Verglas) da dördüncü oldu.

 

Choisir’den (2003) sonra aynı Royal Ascot festivali kapsamında iki Grup 1 yarışı kazanan ilk safkan olan 5 yaşındaki Blue Point, bu galibiyetle birlikte 4. Grup 1 galibiyetine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 20. startında 11’e çıkardı. 

 

null

 

Ascot'ta son günün bir diğer Grup yarışı olan G2 Hardwicke Stakes'i ise bu yıl Sheikh Mohammed Obaid Al Maktoum’un DEFOE (Dalakhani – Dulkashe / Pivotal) isimli kır safkanı, jokey Andrea Atzeni idaresinde kazanmayı başardı.  

 

G2 Hardwicke Stakes'i izlemek için tıklayınız

 

2400 metre mesafeli G2 Hardwicke Stakes’te, 3500 GNS bedelle 2014 yılında foal olarak Tattersalls Satışları’ndan alınan ve Çekya’da Vaclav Luka Jr. tarafından antrene edilip kariyerine orada başlayan NAGANO GOLD(Sixties Icon – Never Enough / Monsun) jokey Christophe Soumillonidaresinde ikinci olurken, Khalid Abdullah Ekürisi’ne ait MIRAGE DANCER(Frankel – Heat Haze / Green Desert) üçüncü, MORANDO (Kendargent – Moranda / Indian Rocket) ise dördüncü oldu. 

 

Roger Varian’ın antrenesindeki DEFOE, G2 Hardwicke Stakes ile birlikte 18. startında üst üste 2., toplamda ise 9. birinciliğine uzandı. 5 yaşındaki kır erkek safkan, son olarak Epsom Oaks gününde G1 Coronation Cup’tan zaferle ayrılmıştı.