Fransa’da sezonun önemli kısa mesafeli koşularından olan G1 Prix Jean Prat bu yıl 7 Temmuz Pazar günü Deauville Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Lord Lloyd-Webber’in sahibi, John Gosden’in antrenörü olduğu TOO DARN HOT (Dubawi – Dar Re Mi / Singspiel) jokey Frankie Dettoriidaresinde galibiyete ulaştı.

2019 yılı G1 Prix Jean Prat’ı yarışın videosu

3 yaşlı 12 tayın start aldığı koşu 1400 metre çim pistte düzenlendi. Son 300’e gelinirken liderliği alan ve potoya uzanan Too Darn Hot’ın ardında ikinciliği Godolphin Ekürisi’ne ait SPACE BLUES (Dubawi – Miss Lucifer / Noverre) elde ederken, FOX CHAMPION (Kodiac – Folegandros Island / Red Rocks) üçüncü, MUNITIONS (War Front – War Echo / Tapit) ise dördüncü oldu.

Kazanan TOO DARN HOT potoyu geçerken kronometreler 1.21.29’u gösterirken, farklar 3 Boy-2 Boy-1 ½ Boy şeklinde sonuçlandı.

Geçen yıl İngiltere’de katıldığı 1’i G1 4 koşuyu da kazanarak sezonu kapatan ve “Yılın en iyi 2 yaşlı erkek tayı” seçilen Too Darn Hot, bu yıl G2 Dante Stakes’te ve akabinde G1 Irish 2000 Guineas’de ikincilikler elde etti. Son startında G1 St James’s Palace Stakes’ten üçüncülükle ayrılan tay, G1 Prix Jean Prat ile birlikte özlediği birinciliğe ulaşarak kariyerinin 8. startında 5. galibiyetine imza attı.

Koşu sonrası usta antrenör John Gosden yaptığı açıklamada: “Daha önce söylediğim gibi çok hızlı bir safkan olduğu için 2000 metrelik Dante yarışında Too Darn Hot’ı koşmam hataydı. Bugün en ideal pist ve mesafesini bulunca harika koştu. 1600’ün de sorun olacağını düşünmüyorum pek. 31 Temmuz’daki G1 Sussex Stakes ya da 11 Ağustos’taki G1 Prix Jacques le Marois bir sonraki muhtemel hedefimiz olacak. Uzun vadede ise G1 Breeders’ Cup Mile hedefimiz olabilir.” şeklinde konuştu.

Türk at sahibinin Listed koşu galibiyeti

G1 Prix Jean Prat gününde Fransa-Deauville’de gerçekleştirilen Listed koşu Prix de la Calonne’yi Türk at sahiplerinden Nuri Özdoğan’a ait Captain’s Friends Harası’nın sahibi olduğu JOPLIN (Soldier Hollow – Jane / Samum) jokeyi Frankie Dettori idaresinde kazanmayı başardı.

 

İlk black-type koşu galibiyetine imza atan 5 yaşındaki kısrak Joplin, toplamda ise 14. startında 6. birinciliğini hanesine yazdırdı. 15.000 Euro bedelle 2015 yılında Yearling olarak satış gören kısrak, son startında Gökhan Kocakaya’nın bindiği Shafran Mnm’in kazandığı Hannover’deki Listed koşuda ikincilik elde etmişti.

150. Alman Derbisi’ni LACCARIO kazandı

7 Temmuz Pazar günü Almanya’nın Hamburg Hipodromu’nda, 150. Alman Derbisi koşuldu. 3 yaşlı 15 tayın birincilik mücadelesi verdiği derbiyi bu yıl favori olarak koşuya katılan Andreas Wöhler’in antrenesindeki LACCARIO(Scalo – Laccata / Lomitas) jokeyi Eduardo Pedroza ile kazanmayı başardı.

                                                                                        150. Alman Derbisi’yarışın videosu

2400 metre çim pistte gerçekleştirilen Alman Derbisi’ni kazanan Laccario, 5. startında 4. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.  Laccario son olarak 10 Haziran günü Köln’de katıldığı G2 Union-Rennen’i yine derbide olduğu gibi Django Freeman’in önünde kazanma başarısı göstermişti.

Laccario’nun galibiyetiyle birlikte usta antrenör Andreas Wöhler 5. derbi zaferine ulaşırken, daha önce ülkemizde de at binmiş olan jokey Pedroza ise 17. denemesinde ilk derbi galibiyetine uzanmış oldu.