30 Kasım günü Adana Kondüsyonerlerinden Hakan Öztürk’ün yaptığı basın açıklamasında yer verdiği açıklamalar doğrudur. Evet, kendisiyle konuştuğumda açıkladığı üzere beyanda bulundum. Hakan Öztürk ile 32 yıl birlikte çalıştık. 32 yıl boyunca bir defa yollarımızı ayırdık. Araya giren kişilerin etkisiyle tekrar yola devam ettik.

Öztürk, açıklamasında Fanatik gazetesinden parasının geç ödendiğini belirtiyor. Parasının geç ödendiği doğru olabilir. Ancak beni arayıp bu sorununu dile getirmedi. Hakan Öztürk parasının geç ödendiğini benimle paylaşsaydı çözüm olarak kısa vadede o bölgedeki baş bayimizden kendisine para verdirip Fanatik gazetesinden ödemesi geldiği zaman parayı bölge baş bayisine geri verebilirdi. 

Hakan Öztürk ücretinin düşük olduğuna dikkat çekerken Hürkont Medya Grubu Öztürk’e her ay 2550 TL ödemiştir. Yarış gazetesi her ay sadece 900 TL Hakan Öztürk’e ücret verirken A Takımı gazetesinden 1000 TL ücret alıyor. Hakan Öztürk, İstanbul Puanlı, Arşiv ve Rehber bültenlerinden para almamaktadır. Yarış gazetesi ve A Takımı gazetesinden neden az para aldığını; İstanbul Puanlı, Arşiv ve Rehber bültenlerinden neden para almadığını Hakan Öztürk’ün kendisine daha önce defalarca söylediğimde bana: “Telefon açmaya utanıyorum.” Dedi. Bu durum 1 Aralık Cumartesi gününe kadar devam etti.

Öztürk, 3 yıldır Ankara Heyecan’a galop gönderiyor ve parasını Behçet Ekinci’den alıyormuş. 2018 yılı Mayıs ayında bunu öğrendiğimde Ankara Heyecan’a: “Hakan’ın parasını artık gönder” dedim. Arşiv ve Rehber bültenleri ismini dahi kullanmıyor. Senelerdir bedava verdiği galopları, sprintleri hala bedava vermeye devam ediyor. Fotomaç ve Takvim gazeteleri Hakan Öztürk’e 2800 TL ile 3000 TL arasında maaş veriyor. Bilemem ama belki Fotomaç ve Takvim gazeteleri ile şu an daha ucuz fiyata çalışma teklifini kabul etti ve öyle çalışıyor. Hakan Öztürk kendi hakkını kondüsyonerlerin havuz sisteminde aramıyorsa ben ne yapayım?

Hakan Öztürk yaptığı basın açıklamasında “Kemal Akyer bana Temmuz ve Ağustos aylarında paramı ödedi” diyor. Temmuz ve Ağustos ayları Hürkont Medya Grubunun Türkiye genelinde dağıtım yapmadığı aylar olmasına rağmen Öztürk’ün 2550 TL net parasını ödedik.  Eylül ayından itibaren Fanatik gazetesinden para alacaktı. Bizde işleri toparladığımızda kendisiyle çalışmaya devam edecektik. Fanatik gazetesinden 2000 TL, Heyecan gazetesinden 300 TL, Yeni Puanlı gazetesinden 500 TL almaya devam edecekti. Hakan Öztürk bu paraları bizden alacakken Ankara Saatçilerimiz Önder İşgüzar, Mehmet Ataş Adana’da bulunmakta olup Hakan Öztürk’ün Adana’da olmasından dolayı kış aylarını dinlenerek geçirmektedirler. Önder İşgüzar ve Mehmet Ataş sadece Hürkont Medya Grubunun ve Fanatik gazetesinin galoplarını tuttukları için maaşları iki şirket tarafından ödenmektedir.

Hakan Öztürk’e yarış olmadığı zaman ya da  yılın beş ayı Adana Yeşiloba Hipodromu’nu pist vs. bakımlar için TJK kapatsa dahi yıllarca Öztürk’ün parasını muntazam olarak ödedik. Osman Ekinci ve Ediz Sağlam’ın Ankara, İzmir’de yaptığı bu olayı Adana’da yapacağını 1,5 ay evel ve 3 hafta önce TJK Genel Müdürlüğünde İdman Pisti İhalelerinden çekildiğim gün dilekçemi verirken Burak Konuk’a Osman Ekinci’nin, Ediz Sağlam’ın Hakan Öztürk’e Ankara ve İzmir’de oynadıkları oyunun aynısını oynayacaklarını söyledim. Yanılmadım ve oyunlarını oynayıp bu yazıyı Hakan Öztürk’e yazdırdılar. Hakan Öztürk bize tek bir kelime söylemezken Osman Ekinci bir gün önce bu haberin reklamını sitesinde ve twitter'ında yazılar yazarak yaptı.

Hakan Öztürk yaptığı basın açıklamasının altına imzasını atarak bana ulaştırması için Kadir Kıygır’a whatsup’tan mesaj göndermiştir. Kadir Kıygır’ın bana whatsup’tan gelen mesajına bu ne diye sorduğumda Hakan Öztürk’ün bunu benimle konuştuğunu ifade etti. Bende Kıygır’a beni aramadığını ve dolayısıyla benimle konuşmadığını söyledim. Hakan Öztürk ile bir ay önce İdman Pisti programına müracaat edeceği zaman konuştuğumuzu, sonrasında herhangi bir konuşma olmadığını, Osman Ekinci ve Ediz Sağlam’ın tuzağına düştüğünü, artık bu açıklamanın ardından Hakan Öztürk ile yolumu ayırdığımı ve onu sildiğimi Kadir Kıygır’a ifade ettim.

Hakan Öztürk, Hürkont Medya Grubundan kaybettiği ve Yeni Puanlı ile birlikte garanti para 3500 TL’dir. Hakan Öztürk şu an Fanatik gazetesi ile birlikte toplamda havuz sisteminde ayda 6050 TL garanti para kaybetti. Hani açıklamasında duygu sömürüsü yaparak 1800 TL kazandığını öne sürüyor ya?

Hürkont Medya Grubu olarak Adana’da galop sıkıntımız yoktur. Önder İşgüzar ve Mehmet Ataş Adana’da olmalarından dolayı tribünde yerlerini aldılar. Hürkont Medya Grubu olarak yalana, yandaşlığa, birilerine yaranmaya ve sahtekarlığa yer vermeden, köşeye sıkışınca duygu sömürüsü yapmak gibi ucuz numaralara başvurmadan disiplinle çalışmaya devam ediyoruz.

Kemal AKYER