İzmir 26.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

5 numarada kayıtlı LADY PAPION isimli atın jokeyi Ahmet OLUK koşunun yaklaşık 900 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 2

1 numarada kayıtlı ÇELİKGÜÇ isimli atın jokeyi Barış KURDU start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

9 numarada kayıtlı ŞÜKRAN BABANNE isimli atın antrenörü Yusuf BULUT yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem antrenörün savunmasını takiben yapılacaktır

11 numarada kayıtlı MISS SERITANA isimli atın antrenörü Mahmut ZELYURT atının start makinasından geç çıkış yapması ve atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunması tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numarada kayıtlı MISS SERITANA isimli at start makinasından geç çıkış yaptığından 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi uyarınca (20 Boy) yeterince eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süreyle, koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

İstanbul 39.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 3 

5 numaraya kayıtlı olarak koşan MAKİNİST isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son viraj dönülürken yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri ile 2.fıkrası uyarınca ihtar ve 919 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

4 numaraya kayıtlı olarak koşan JUSTICE FOR ALL isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, start çıkışında yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

6 numaraya kayıtlı olarak koşan YURTYAPAN isimli atın aprantisi Zülfükar KARABULUT, son düzlükte fazla sayıda (7 defa) kamçı kullandığından kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanmış ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan BU isimli atın aprantisi Mustafa MANAV, son düzlükte fazla sayıda (7 defa) kamçı kullandığından kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanmış ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.