İSTANBUL

KOŞU NO: 2

3 numaraya kayıtlı olarak koşan AYAZINKIZI isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri 2.fıkrası uyarınca ihtar ve 919 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı olarak koşan MİHRİBAN isimli atın antrenörü Hakan ACAR, atını yeteri kadar eğitemeyerek startın gecikmesine sebep olduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 458 TL cezası ile cezalandırılmıştır.

ELAZIĞ

KOŞU NO: 3

2 numaraya kayıtlı BALLIATOM adlı at start makinesine girişte aşırı direnç göstermiştir. Konu ile ilgili olarak antrenör Veli ÇİZİK Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

11 Numarada kayıtlı YAĞMUR TANESİ isimli atın antrenörü Abdulgaffar TOPRAK deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamaması nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

10 Numarada kayıtlı REBER isimli ata binen Mehmet DOĞAN start çıkışından sonra hatalı kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri ve ikinci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

12 Numarada kayıtlı VİYANA isimli atın antrenörü Mehmet BALTA atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı ÜNLÜOĞLU adlı at start makinesine girişte aşırı direnç göstermiştir. Konu ile ilgili olarak antrenör Mehmet BALTA Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı RED REBEL adlı at start makinesine girişte aşırı direnç göstermiştir. Konu ile ilgili olarak antrenör Murat KILINÇ Komiserler Kuruluna davet edilmiştir.

14 Numarada kayıtlı EL MIRADOR isimli atın antrenörü Cebrail LAÇO jokeyine tescil edilmemiş renk ve şekilde forma giydirmesi nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi 2 inci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

1 Numarada kayıtlı HARPUTLUNUN OĞLU isimli atın antrenörü Arif İŞIK jokeyine tescil edilmemiş renk ve şekilde forma giydirmesi nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi 2 inci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

4 Numarada kayıtlı WINNER FACE isimli atın antrenörü Sabri SAYIN jokeyine tescil edilmemiş renk ve şekilde forma giydirmesi nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi 2 inci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.