14 Temmuz Pazar günü www.Liderform.com.tr'de 'TİGEM at satışlarında KAIZBERT isimli aygırı protesto ederek tay almayan atçıların haklılığına bir tespit daha...' başlıklı yazıda hem görüşümüzü yarış camiasına aktarırken hem de araştırmalarımızdan elde ettiğimiz belgelerden bahsettik. Safkanın büyük hissedarı Mehmet Çelik ile ortağı Turhan Çakar olduklarına göre safkanın Arap atı olduğunu, eksik belgesi olmadığını yarış camiasına açıklamaları gerekir, düşüncesindeyim.

Farklı Analiz programında yarış camiasının her kesiminden farklı isimler ekrana geliyor. Bana göre Mehmet Çelik'te Farklı Analiz programına davet edilebilir ve Çelik'te yarış camiasına açıklamalarını yapabilir. Tarafsız haber anlayışıyla ilkeli, doğru habercilik Farklı Analiz programında görmeyi beklerken şahıslara ya da kurumlara özel habercilik yapılıp yapılmadığını da açıklamaları gerektikleri düşüncesindeyim. Tabii bu açıklamayı uygulamada ekranlara da yansıtmalılardır.

Türkiye'nin Devlet Harasındaki bana göre en güzel görünümlü, beyaz bayrak ayna yaparak çoğu yarışlarını Rasim Tetik ile kazanan Şampiyon SATVET ile ilgili ayrıca hiçbir gerekçe göstermeden KAIZBERT'in savunmasını Farklı Analiz programında Atahan Zilcioğlu yaparken Süleyman Akdı ise programda direkt olarak SATVET yarımkan dediğinde programın geçmiş tarihli yayınlarını anımsadım.

2009 ile 2010 yılları arasında ALPER KAAN olayı vardı. O günlerde Mehmet Ayan ve Atahan Zilcioğlu'nun sundukları programda telefon bağlantılarına her hafta ALPER KAAN'ın sahibi de katılır ve safkanın Arap atı olduğunu, anası şurada, babasının kemikleri buzdolabında diyerek açıklamalar yapardı. Yarımkan iddialarını ise yalanlardı. Bu aralar safkanı koşuyor ve yarışları kolay kazanıyor. Yine bir gün telefona Süleyman Akdı bağlandı. Akdı,o günkü telefon bağlantısında 'ALPER KAAN safkan Arap atı ve KAFKASLI yarımkan' dedi. O günkü telefon bağlantısının üstünden 10 yıl geçti. 10 yıl sonra yine benzer programda Süleyman Akdı bu defa 'SATVET yarımkan' dedi. Atahan Zilcioğlu, 15 Temmuz Pazartesi günkü programında 'KAIZBERT safkan Arap atıdır' dedi. Süleyman Akdı, SATVET'in yarımkan olduğunu ifade ediyorsa o halde bakalım 22 Temmuz Pazartesi günkü Farklı Analiz programında Akdı'nın 'ALPER KAAN safkan Arap atı, KAFKASLI yarımkan' açıklaması ekranlara getirilecek mi?

ALPER KAAN'ın pedigrisinin iptal olduğunu saat 19.00 civarında yarış camiasına ilk kez duyuran www.Liderform.com.tr'ydi. O gün ALPER KAAN yarımkan diye savunduğum gibi bugün de KAIZBERT için çıkan söylemleri dikkatli bir şekilde takip etmeye devam edeceğim.

Safkan Arap atları ve yarımkanlar birbirine karışmışsa devlet yetkililerinin izleyecekleri yolu bizler de yarış basını olarak takip edeceğiz.

Kemal Akyer