25 Temmuz Perşembe akşamı TSİ 20:55’de İrlanda’nın Leopardstown Hipodromu’nda kulübümüz adına Jockey Club of Turkey Silver Flash Stakes (Açık - G3) gerçekleştirildi. Potansiyeli yüksek 2 yaşlı dişi İngiliz taylarını bir araya getiren koşuyu bu yıl Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrenesindeki LOVE (Galileo – Pikaboo / Pivotal) isimli dişi tay,  jokeyi Seamie Heffernan idaresinde beyaz bayrak ayna yaparak kazanmayı başardı.

Koşunun videosu için tıklayınız

Çim pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen İrlanda’daki TJK Koşusu’nda 2 yaşlı 8 dişi İngiliz tayı start aldı. 35.400 Euro birincilik ikramiyeli koşunun ikincisi Aidan O’Brien’ın oğlu Joseph O’Brien’ın antrene ettiği UNFORGETABLE (Muhaarar – Annabelle Ja / Singspiel) olurken, kazanan  Love’ın ahırdaşlarından SO WONDERFUL (War Front - Wonder of Wonders / Kingmambo) üçüncü, PRECIOUS MOMENTS (Gleneagles – Tarbela / Grand Lodge)  ise dördüncü oldu

Kazanan LOVE için koşunun bitiriş derecesi 1.30.84 olurken, farklar 3 ¼ Boy-1 Boy-1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

6 Haziran günü Leopardstown’da katıldığı koşuda dördüncü olarak kariyerine başlayan Love, akabinde Curragh’da ikincilik elde etti. 11 Temmuz’da bir kez daha Leopardstown’da piste çıkan ve ilk galibiyetine ulaşan dişi tay, G3 Jockey Club of Turkey Silver Flash Stakes ile birlikte kariyerinin 4. startında üst üste ve toplamda 2. birinciliğine ulaşmış oldu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın ilgilisine kupasını, safkanın antrenörü Aidan O’Brien ve jokeyi Seamie Haffernan'a ise plaketlerini, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk verdi.