29 Temmuz Pazar günü Fransa, Almanya ve Amerika’da sonucu merakla beklenen Grup 1 koşular gerçekleştirilirken, İngiltere’de de Arap atları için sezonun önemli yarış günlerinden biri geri kaldı.

G1 Za’abeel International Stakes’te CONCHITA D.A. sürprize imza attı

İngiltere-Newbury Hipodromu’nda Arap atları için önemli yarış günlerinden biri yaşandı. 3 Grup 1 yarışın koşulduğu günde, G1 Za’abeel International Stakes, anlamlı bir yarışa sahne oldu.

null

1200 metre çim pistteki koşuyu, Peter Deckers’in sahibi ve antrenörü olduğu CONCHITA D.A. (Af Albahar – Schiva D.A. / Amer) 24 yaşındaki Belçikalı kadın jokeyi Anna Van Den Troost idaresinde kazanmayı başardı.

Conchita D.A.’nin kazandığı G1 Za’abeel International Stakes’i izlemek için tıklayınız

Son startını 16 Haziran günü yine Anna Van Den Troost idaresinde Belçika’nın Ghlin Hipodromu’nda kum pistte galibiyete ulaşan 4 yaşındaki kır kısrağın, birçok erkek rakibini geride bırakarak kazandığı G1 Zabeel International Stakes, hem kendi hem de kadın jokeyinin kariyerindeki ilk Grup 1 birinciliği oldu.

Kariyerinin ilk Grup 1 galibiyeti sonrası sitemize yaptığı yazılı açıklamada Anna Van Der Troost: “Çocukluktan beri böyle şeylerinin hayalini kurarsınız. Halen inanılmaz bir  şey gibi geliyor bana. Bunu, böyle bir ekiple başarmak çok daha güzel.

Sabahları atları çalıştıran Anne English en başından bu yana beni destekledi. İlk galibiyetlerimi de burada elde etmiştim. Conchita’nın iyi at olduğunu ve kısa mesafeyi sevdiğini biliyorduk. Yarış öncesi ilk 3’te yer almayı umuyorduk fakat böyle etkileyici kazanmak bizim için de sürpriz oldu.”dedi.

Türk Yarışçılığı ile ilgili henüz pek bir bilgisi olmadığını söylese de Arap yarışçılığını çok sevdiğini ve farklı yerlerde at binmenin harika bir his olduğunu ifade eden Anna Van Der Troost, bir gün mümkün olursa Türkiye’de de at binmek istediğini belirtti.

Aynı gün Newbury’de koşulan 2000 metre çim pistteki G1 Dubai International Stakes’i Julian Smart’ın antrene ettiği GAZWAN (Amer – Arc En Ciel / Djendel) jokeyi Olivier Peslier ile kazanmayı başardı.

Gazwan’ın kazandığı 2019 yılı G1 Dubai International Stakes’i izlemek için tıklayınız

8 yaşındaki Gazwan, 2015 yılında da bu önemli koşuyu kazanma başarısı gösterirken, 2017’de de dünyanın en prestijli Arap atı yarışlarından Fransa’daki G1 Qatar Arabian World Cup’ta galibiyete ulaşmıştı.

Öte yandan 2000 metre çim pistte gerçekleştirilen G1 Hatta International Stakes’i ise Frederic Sanchez’in antrene ettiği Fransa menşeili 4 yaşındaki kısrak BAYAN (Munjiz – Mowafaka / Tidjani) jokeyi Ioritz Mendizabal ile kazanmayı başardı.

Bayan’ın galibiyetiyle sonuçlanan G1 Hatta International Stakes’i izlemek için tıklayınız

 

G1 Prix Rothschild’i kazanan LAURENS 6. Grup 1 zaferine ulaştı

Fransa’nın Deauville Hipodromu’nda gerçekleştirilen ve sezonun önemli mil yarışlarından olan G1 Prix Rothschild’i bu yıl John Dance’in sahibi olduğu,Karl Burke’nin antrene ettiği LAURENS (Siyouni – Recambe / Cape Cross) jokeyi P.J. McDonald idaresinde kazanmayı başardı.

2019 yılı G1 Prix Rotschild’i izlemek için tıklayınız

300.000 Euro ikramiyeli koşuda bu yıl 3+ yaşlı 9 kısrak start aldı. Kazanan Laurens’ın ardında ikinciliği son metrelerdeki ataklarıyla bu yarışta ilk kez Kapalı Gözlük takısı kullanan WITH YOU (Dansili – In Clover / Inchinor) elde ederken, Khalid Abdullah’ın sahibi olduğu OBLIGATE (Frankel – Responsible / Oasis Dream) üçüncü, Türk at sahiplerinden Nuri Özdoğan’ınCaptain’s Friends Harası’na ait JOPLIN (Soldier Hollow – Jane / Samum) ise dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak İngiltere-Newmarket’ta G1 Fillies’ Mile’ı, 3 yaşlılığında ise Fransa’da G1 Prix Saint-Alary, ülkemizdeki karşılığı Kısrak Koşusu olan G1 Prix de Diane’i, İrlanda-Leopardstown Hipodromu’nda G1 Matron Stakes’i ve akabinde İngiltere-Newmarket’ta G1 Sun Chariot Stakes’i kazanan LAURENS, bu yılki G1 Prix Rothschild ile birlikte 6. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplamda ise 14. startında 8. birinciliğini elde etti.

Koşu sonrası ilgililerinin yapmış olduğu açıklamaya göre Laurens için bir sonraki muhtemel hedefin 18 Ağustos günü koşulacak olan G1 Prix Jean Romanet ya da 14 Eylül’de İrlanda’da gerçekleştirilecek olan G1 Matron Stakes olması bekleniyor.

G1 Grosser Dallmayr-Preis’da kazanan DANCETERIA oldu 

Almanya’nın Münih Hipodromu’nda sezonun önemli koşularından G1 Grosser Dalmayr-Preis gerçekleştirildi. 155.000 Euro ikramiyeli koşuyu bu yıl Australian Bloodstock ve Clive Washbourn’un ortaklaşa sahibi olduğu, David Menuisier’in antrene ettiği DANCETERIA (Redoute’s Choice – Bal De La Rose / Cadeaux Genereux) jokeyi Jamie Spencer ile kazandı.

2019 yılı G1 Grosser Dalmayr-Preis’ın son metrelerini izlemek için tıklayınız

Son startında şampiyon kısrak Enable’ın kazandığı G1 Coral Eclipse’de 4. olan 4 yaşındaki iğdiş safkan, G1 Grosser Dallmayr-Preis ile birlikte antrenörüne ilk Grup 1 zaferini kazandırırken toplamda kariyerinin 16. startında 7. birinciliğine uzanmış oldu.

Daha önce John Dunlop’un yanında asistan olan görev yapan ve 2014 yılında antrenörlüğe başlayan David Menuisier yaptığı açıklamada Danceteria için yıl sonuna doğru Avustralya’da G1 Mackinnon ve G1 Cox Plate gibi koşuların muhtemel hedefleri arasında olduğunu belirtti.

49. Clement L. Hirsch Stakes’te OLLIE’S CANDY pes etmedi 

ABD’de 3+ yaşlı kısraklar için program dahilindeki önemli yarışlardan olan ve bu yıl 49.su koşulan G1 Clement L. Hirsch Stakes seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne oldu. Startla birlikte öne gelen ve son metrelere kadar liderliğini koruyan OLLIE’S CANDY (Candy Ride – Afternoon Stroll / Stroll) jokey Kent Desormeaux idaresinde dış kulvardan gelen rakibi Secret Spice’ın (Discreet Cat – Chimayo / A.P. Indy) tüm ataklarına başarıyla yanıt vererek zafere uzandı.

2019 yılı G1 Clement L. Hirsch Stakes’i izlemek için tıklayınız

Paul ve Karen Eggert’in sahibi olduğu, John Sadler’ın antrene ettiği OLLIE’S CANDY, 1700 metre kum pistteki 300.000 Dolar ikramiyeli koşuyu 1.44.66’lık bitiriş derecesiyle kazandı. 4 yaşındaki kısrak, bu galibiyetle birlikte kariyerinin 8. startında ilk Grup 1 birinciliğini hanesine yazdırırken, toplam galibiyet sayısını ise 4’e çıkardı.

null

ABD’de aynı gün Saratoga Hipodromu’nda düzenlenen G2 Amsterdam Stakes ise çok gösterişli bir performansa sahne oldu. 3 yaşlı 12 tayın katıldığı, 1300 metre kum pistteki koşuyu 1.14.01’lik bitiriş derecesi ve en yakın rakibinin 12.5 boy farkla önünde kazanan SHANCELOT (Shanghai Bobby – True Kiss / Is It True) tüm dikkatleri üzerine çekti.

G2 Amsterdam Stakes’i izlemek için tıklayınız

Private Zone, Sharp Azteca ve X Y Jet gibi birçok Grup 1 galibi safkanı antrene eden antrenör Jorge Navarro’nun “Bugüne kadar antrene ettiğim en iyi at” ve jokey Emisael Jaramillo’nun da “Jokeylik hayatımda bindiğim en iyi at” diye nitelendirdiği SHANCELOT, Şubat ve Haziran ayındaki 2 galibiyetinden sonra 3’te 3 yaparak geçilmezliğini sürdürdü. 3 yaşındaki safkanın bir sonraki muhtemel hedefinin 24 Ağustos’ta koşulacak olan G1 H. Allen Jerkens Stakes olması bekleniyor.