KAIZBERT isimli aygırın ve Yarış gazetesinin % 50 pay sahibi Mehmet Çelik, Hürkont Medya ekibinin galoplarının, sprintlerinin çakma olduğunu beyan ediyor. 45 gündür bizim Şanlıurfa saatçileri ile ilişkimiz koparken bu illerde çok sayıda atın arızalı olması ve saat 10.30’da idmanlar bittiği zaman yaklaşık 30 ile 35 arasında safkanın çıplak idman pistte salınarak atların kendilerinin, idman jokeysiz koşmalarından dolayı galopları alınamamaktadır. Bu illerdeki galopların yapılan koşulara bir olgu katmadığını tespit etmemiz ile Yarış gazetesi ortakları “Diyarbakır yarışları ile ilgili bülten, gazete çıkartmayacağız, galop almayacağız” serzenişlerine aldırmadan Hürkont Medya grubu olarak daha farklı bakış açısıyla yollarımızı ayırdık. Nitekim ahırlar bölgesindeki ekibimiz ile baş başa kaldık. 2 gün önce çıkan diğer at yarışı gazeteleri ile kendi tahminlerimizi karşılaştırdığımızda altılı ganyan kuponlarımızın ne kadar önde giderek fark yarattığı apaçık ortada. Güneydoğu illerindeki Seyisbaşı kadromuzu daha da güçlendirirken 2019 yılında Diyarbakır Hipodromuna ışıklandırma yapılmasıyla buna göre tedbirlerimizi de alacağız.

Kocaeli Hipodromu’nda start alan safkanların % 60’ı diğer hipodromlarda galoplarını, sprintlerini yaparak yarışa katılmaktadırlar. Faruk Demir, safkanların galoplarını ve sprintlerini telefon aracılığı ile idman jokeylerinden, at sahibinden, seyisinden öğrenirken bu bilgiler tahmin köşesinde hayat bulmaktadır.

Adana’da PALERMO’nun kazanacağı duyumunu almıştık ve ahırlar bölgesi ekibimizden de sinyal gelmişti. Hürkont Medya grubunun tüm yayınlarında safkan ilk 5’te yer aldı. Ganyanı 15 TL verirken altılı ganyan ayağında günün sürprizi oldu.

Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda SAVAŞATI isimli safkan kazandı. Safkanın galop bilgisi Yarış gazetesinde yer almadı. Burada dikkat edilecek husus; 2 gün önce çıkan yayınlarımda ve bizimle çalışan firmaların yayınlarında da galop bilgisi mevcut O halde hatırı sayılır yardımlar ettiğin adamların çakma galop tutuyor, diyebilir miyiz?

Adana’da Hakan Öztürk, Hürkont Medya grubu ile direkt iletişime geçmeden Kadir Kıygır aracılığıyla basın açıklamasını imzalayıp bana gönderdi. Çok mu şaşırıp çok mu dert etmeliydim? Tabii ki hayır. Adana’da Önder İşgüzar ile yola devam ediyoruz. Saatçiler ulusal gazetelerden ya para almaz ya da Ediz Sağlam, Fotomaç ve Takvim gazeteleri adına 400 TL ile 800 TL arasında ücret teklif etmekteydi. Benim sayemde şimdi 1800 TL ile 3500 TL arasında saatçilerin ceplerine Fotomaç ve Takvim gazetelerinden aylık girmektedir. Senin tahmincilerin de para alıp hayatlarından memnun olduklarına göre tabiri caizse “sen kendi derdine yan.”

Kemal Akyer