Türkiye Jokey Kulübü adına düzenlenen Premio Jockey Club De Turquia, bu yıl 15 Aralık Cumartesi günü Arjantin’in San Isidro Hipodromu’nda gerçekleştirildi. G1 Gran Premio Carlos Pellegrini başta olmak üzere birbirinden önemli Grup 1 koşuların da gerçekleştirildiği bu önemli yarış gününde koşulan Türkiye Jokey Kulübü Koşusu’nu El Quinton Lobos ekürisine ait, Meyrelles Torres Jorge Federic’in antrene ettiği ENTROPIA (Mount Nelson – Embrace Her / Editors Note) isimli 3 yaşındaki dişi tay, jokey Valle Martin Javier ile kazanmayı başardı.

Kum pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen Premio Jockey Club De Turquia’da bu yıl 3 yaşlı 13 dişi İngiliz tayı start aldı. Yaklaşık 165.000 $ birincilik ikramiyeli koşuda ikinciliği NILOCA RYE (Catcher In The Rye – Stormy Nina / Bernstein) elde ederken, HAUNT (Wild Event – Hostellerie / Know Heights) üçüncü, SEATTLE KALATH (Seattle Fitz – Kalath Wells / Poliglote) ise dördüncü olarak koşudan ayrıldı.

Kazanan ENTROPIA için koşunun bitiriş derecesi 1.39.25 olarak kayıtlara geçerken, farklar ¾ Boy – 4 Boy – ½ Boy şeklinde oluştu. 3 yaşındaki dişi tay Entropia, kariyerinin 3. startında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.