Görünen o ki eğer ellerindeki safkanlar herhangi bir sakatlık yaşamazlarsa (İNŞALLAH yaşamazlar) 2020 yılı Godolphin ekürüsünün senesi olabilir.

İrlanda'da Currugah Hipodromunda 15 Eylül 2019 günü Breeders' Cup koşu festivaline ücretsiz katılabilme hakkının da elde edildiği birbirinden önemli koşular koşuldu.

Bu koşu programı içerisinde öyle bir tay var ki, eğer ALLAH kaza bela sakatlık vermemişse bu sene ve önümüzdeki yıllarda adından çok fazla bahsettireceğe benzer.

2 yaşlı erkek tayların start aldığı 1400 metredeki toplam ikramiyesi 461,500 dolarlık (Gr-1) Goffs Vincent O'Brien National Stakes koşunun kazanan tay 2019 yılı içerisinde tüm Dünya'da koşan 2 yaşlı taylardan çok farklı...

Basamakları ağır ağır çıkan günümüze kadar koşmuş olduğu dört koşusunu'da kazanmış PINATUBO her zaman ki jokeyi James Doyle yerine William Buick ile start aldığı bugün kü koşusunu en yakın rakibi Dünya yarışçılığının imparatoru Coolmore'ın (Gr-2) Galileo Irish Ebf Futurity Stakes koşusu galibi ARMORY'nin dokuz boy önünde 1:21.82 bitiriş derecesiyle muhteşem ötesi bir yarış yaparak koşuyu kazandı. Yaklaşık yarım saat önce koşulan aynı mesafedeki dişi yarışının bitiriş derecesi 1:24.28 olmuştur.

Dünya'nın en ünlü düz Mavi formasını taşıyan antrenörlüğünü Charlie Appleby'ın yaptığı PINATUBO'ın babası bu yıl beş farklı temsilcisinin grup 1 koşu galibi sahip son üç yıldır özel fiyattan aşım yapan Shamardal'dır. Pinatubo'nın annesi Dalakhani'nin kızı koşmuş olduğu altı koşusunda iki koşu kazanmış Lava Flow'dır. Vermiş olduğu beş yavru içerisinde üç isim start almış Dubawi'den verdiği iki yavrusundan dişi olan dört yaşlılığında bir koşu kazanabilmiş, erkek olan safkan ise halen maiden'dir.

Koşu sonrası antrenörünün yapmış olduğu açıklamaya göre şampiyon adayı Pinatubo'yu bu yıl bir kez daha Newmarket'te 12 Ekim 2019 günü koşulacak (Gr-1) Dewhurst Stakes koşusunda izleyebileceğiz.  2020 yılında koşulacak (Gr-1) İngiltere Erkek Tay Deneme koşusu için Avrupalı bahis şirketleri PINATUBO'nun oranını 6/4 oranına kadar düşürdüler.  

KADIR KIYGIR