Uzun yıllardır TJK ile France Galop arasında düzenlenen karşılıklı koşulardan Türkiye Jokey Kulübü Koşusu, bu yıl 4 Ekim Cuma günü gerçekleştirildi.

Bu yıl dördüncü kez Paris’te bulunan Saint-Cloud Hipodromu’nun ev sahipliği yaptığı, TJK adına düzenlenen G3 Prix Thomas Byron Jockey Club De Turquie’yi Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu taylardan, Charlie Appleby’nin antrenesindeki KING’S COMMAND (Dubawi – O’Giselle / Octagonal) isimli tay, jokey Mickael Barzalona ile kazandı.

King’s Command’ın galibiyetiyle sonuçlanan 2019 yılı G3 Prix Thomas Byron Jockey Club de Turquie’yi izlemek için TIKLAYINIZ

Çim pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen bu yılki TJK Koşusu’nda 2 yaşlı 6 tay start aldı. Koşunun ikinciliğini kazanan King’s Command’ın ahırdaşı olan ROYAL CRUSADE (Shamardal – Zibelina  / Dansili) elde ederken, WOODED (Wootton Bassett – Frida La Blonde / Elusive City) üçüncü, HAPPY BERE (Pedro The Great – Miss Fine / Kaldoun) ise dördüncü oldu.

Birincilik ikramiyesi 40.000 €, toplam ikramiyesi ise 80.000 € olan koşuda kazanan KING’S COMMAND için koşunun bitiriş derecesi 1.31.49 olurken, farklar 3 ½ Boy - Boyun - 3 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

21 Haziran günü İngiltere - Newmarket’te katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan King’s Command, akabinde katıldığı G2 koşuda dereceye giremezken Ağustos ayında Deauville’de start aldığı Listed koşuda üçüncülük elde etti. İğdiş olduktan sonra katıldığı ilk startında G3 Prix Thomas Bryon Jockey Club De Turquie’yi kazanan tay, bu galibiyetle birlikte kariyerinin 4. startında 2. birinciliğine ulaşmış oldu.

Koşu sonrası gerçekleştirilen ödül töreninde, kazanan tayın ilgilisi kupasını ve jokey Mickael Barzalona da plaketini Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa'nın elinden aldı.Koşu sonrası gerçekleştirilen ödül töreninde, kazanan tayın ilgilisi kupasını ve jokey Mickael Barzalona da plaketini Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa'nın elinden aldı.Törende Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, Paris Başkonsolosumuz Görkem Barış Tantekin, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Tuğban İzzet Aksoy, Asli Üyeler Zekeriya Aydın, Cengizhan Gödek ve Gülnur Gülerce ile France Galop Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Colombu da yer aldı.Törende Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, Paris Başkonsolosumuz Görkem Barış Tantekin, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Tuğban İzzet Aksoy, Asli Üyeler Zekeriya Aydın, Cengizhan Gödek ve Gülnur Gülerce ile France Galop Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Colombu da yer aldı.

TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ ise antrenöre ve seyise plaket verdi.TJK Genel Sekreteri Sadettin Atığ ise antrenöre ve seyise plaket verdi.

Törende Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, Paris Başkonsolosumuz Görkem Barış Tantekin, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, YKK Üyesi ve TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Tuğban İzzet Aksoy, Asli Üyeler Zekeriya Aydın, Cengizhan Gödek ve Gülnur Gülerce ile France Galop Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Colombu da yer aldı.