Kurumsal şirketlerin çalışanlarından oluşan basketbol takımlarının katılımlarıyla düzenlenen ve Türkiye Jokey Kulübü'nün de yer aldığı Tek Pota Ligi'nde şampiyonu belirleyen Final Four etabı 12 Aralık Perşembe günü Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne olan yarı final etabında Türkiye Jokey Kulübü'nün rakibi Kervan Gıda oldu. Saat 20.10'da başlayan maç, çetin bir mücadele şeklinde geçti.

Karşılıklı atılan sayıların ardından parkeden galibiyetle ayrılan taraf, 24-21'lik skorla Kervan Gıda oldu. Türkiye Jokey Kulübü bu sonuçla, turnuvadaki ikinci mağlubiyetini alırken, şampiyonluk hedefini bir sonraki seneye ertelemiş oldu.

Yarı finalin diğer ayağında, Ekol Lojistik ile son şampiyon Decathlon kozlarını saat 19.30'da paylaştı. Üstün bir oyun sergileyen Ekol Lojistik, rakibini 24-18 mağlup ederek adını finale yazdıran diğer ekip oldu.

Aynı gün oynanan final müsabakasında ise Ekol Lojistik ile Kervan Gıda, kupayı kaldırmak için saat 21.30'da bir kez daha parkeye çıktı. Ekol Lojistik, üstün performansını bu karşılaşmada da sürdürerek, rakibini 26-15 yendi ve 2019 yılı Tek Pota Ligi Güz Sezonu'nun şampiyonu oldu.

Turnuva ile ilgili detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ

B Grubu'nda turnuva serüvenine start veren Kulübümüz, grupta oynadığı 4 maçta, 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 7 puanla ikinci olup adını bir üst tura yazdırmıştı.

Grup aşamasının ardından, 2. Tur'da Kumport'u 11-7 yenen Kulübümüz, çeyrek finalde ise Fibabanka'yı uzatmalar neticesinde 26-25 yenip, Final Four'a katılmaya hak kazanmıştı.

Türkiye Jokey Kulübü turnuvada başarıyla temsil eden takımı şu isimlerden oluştu;

Forma No

İsim

Soyad

00

DOĞUKAN

TEZEL

7

BURÇ YILMAZ

ÇELİK

11

ÖZGÜR

ÖZYILMAZ

13 (C)

EMİR

DENİZ

17

ÖZGÜR

ÖZASLAN

18

UFUK

PEKEL

22

BERCİS

MERDANOĞLU

35

MUSTAFA CEM

TİMUR

38

SENCER

DEMİR

55

EMRAH

TAVŞAN