Şanlıurfa 7.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

09.12.2019 tarihinde yapılan yarışlarda 2. koşuda 4 numaraya kayıtlı HAYAT NUR isimli atın binicisi İsa KATAR son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanımından dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmişti. Savunmasını 16.12.2019 tarihinde vermiş olup, savunması incelendikten sonra vermiş olduğu savunma yetersiz görülmüş ve 6132 Sayılı Kanunun 4. Maddesi (b-1, c) ve Yönetmeliğin 123.Maddesi (6.) fıkrası gereğince 458 TL ve 7 (yedi) gün geçici süre ile sanat icrasından men cezası verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı ALTAN ABİ isimli atın binicisi Remzi DOĞAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrası (a,b) gereğince İHTAR ve 458 TL para cezası verilmiştir.

9 numaraya kayıtlı MİR BARAN isimli atın binicisi Halil İbrahim AKKAYA start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrası (a,b) gereğince İHTAR ve 458 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 2

7 numaraya kayıtlı DİLAVERAĞA isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrası (a,b) gereğince İHTAR ve 458 TL para cezası verilmiştir. 

KOŞU NO: 4

2 numaraya kayıtlı BİRDESTAN isimli at start hakemi emrine girmediğinden (start makinesine giriş yapmama) yarıştan çıkarılmış ve 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 9/j maddesi uyarınca eğitilinceye kadar 15 (onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir. Ayrıca bu atın antrenörü Sabri SAYIN yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 121. Maddesinin 3. fıkrası gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

11 numaraya kayıtlı GRAND BAZAAR isimli atın binicisi Muhammed Baran ÇAKMAK start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrası (a,b) gereğince İHTAR ve 458 TL para cezası verilmiştir.

12 numaraya kayıtlı SİVERCAN isimli atın binicisi Mehmet Ali AKTÜRK start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a, b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrası (a,b) gereğince İHTAR ve 458 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 7

14 numaraya kayıtlı MENEKŞE KIZI isimli atın binicisi Hikmet SARIDAL son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (uygunsuz kamçı kullanımı) dolayı savunması istenmiş olup, ilgiliye 7 (yedi) günlük savunma verme süresi verilmiştir. Savunma süresi sonunda gerekli işlemler yapılacaktır.

Bursa 9.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

Koşuda 12 numarada kayıtlı MİRAÇ BEY isimli atın binicisi tescilli formayı giymemiştir. Atın Antrenörü MEHMET FATİH ATCI; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 2. fıkrasına göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 12 numarada kayıtlı MİRAÇ BEY isimli atın Antrenörü MEHMET FATİH ATCI, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör MEHMET FATİH ATCI; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı STRONGER isimli atın Binicisi ONUR ÖZTÜRK, koşunun 400 virajı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR ÖZTÜRK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 13 numarada kayıtlı HAN SOLO isimli atın Binicisi MAHİR ŞAHİN, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHİR ŞAHİN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

Koşuda 4 numarada kayıtlı KAR TANESİ isimli at start hakemi emrine geç girerek startı geciktirmiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör SERKAN SÜSLÜ; 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

Koşuda 1 numarada kayıtlı BEYZA SULTAN isimli atın Antrenörü MEHMET ASLAN, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör MEHMET ASLAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı HIZLI ASİYE isimli at start hakemi emrine geç girerek startı geciktirmiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör RAMAZAN COŞKUN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

Koşuda 15 numarada kayıtlı LAST MY GIRL isimli atın Binicisi ONUR YILDIZ, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR YILDIZ, 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 458 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 13 numarada kayıtlı KUDO isimli at koşuya başlamamıştır. Atın Antrenörü SERDAR YILMAZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 13 numarada kayıtlı KUDO isimli at, koşuya başlamadı. 6132 Sayılı Kanun ve Yönetmeliğin 9/J maddesi gereği; (15 GÜN)yeterince eğitilinceye kadar koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.