28 Aralık 2019 Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'da (9) SAKARYA ATEŞİ, iyi bir start çıkışı yaparak tercihli start alınarak dış kulvardan koşuya başladı. İlk keskin viraja kadar grupta yerini alamadı. Keskin virajları 2 atın dışından dönmesi, son virajı savrulup dış kulvardan 11.durumda döndü.

Teşviklere son 400'den sonra başlaması, son 300'den sonra önce orta kulvara son 150'den sonra bariyer dibine doğru binicisinin kontrolü dışında giden safkan, bariyer dibinden M.Özdemir ile koşuyu 3.bitirdi.

M.Özdemir safkana hatalı bindi. Rakiplerinin dışından devamlı dolaştı. Teşviklere geç başladı. Bindiği safkana koşu içinde özellikle son 400'den sonra hakim olamadı. Bariyer dibine girerek kazanabileceği yarıştan 3.ayrıldı.

Apranti M.Özdemir, yarış tecrübesi az olmasının bu koşuda hatalarını çekti. Safkana teşvikle nerede başlacağını bilemedi. H.Karataş'tan rica ederek startla beraber ne yapılması gerektiğini koşu içinde yer almanın nasıl olacağı vb.sorup pür dikkat dinlesin. Karataş'ın videolarını izlesin. Tek sorunu kendisini koşu içinde yapması gerektiğini antalacak biri lazım. M.Özdemir'in safkanın üstünde duruşu teşvikle kırbaç vurması, koşu içinde aralara girip grup içinde çıkma cesareti var olduğu görülürken, tek noksanı koşu stilinin yarış içinde gidişatını öğretecek bir hocaya ihtiyacı var. SAKARYA ATEŞİ'nin bu koşusunu kesinlikle ölçü almayın, ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemeli.