Üyelerimizin doldurduğu kuponları TJK'dan gelen resmi sonuçlara göre puanlayarak oluşturduğumuz sanal kupon platformumuza ilgi giderek artıyor. Sunucularımızda geliştirdiğimiz formüllerle otomatik olarak oluşturulan puanlama sistemiyle yakın bir zamanda ödüllü turnuvalar başlatma hazırlığı içindeyiz. Yarışseverlere kupon doldururken yardımcı olmayı, bilgi ve birikimlerini paylaşmalarını umduğumuz yöntemimizde şans faktörünün puana etkisini minimize etmeye çalışırken, oyuncularımızın deneyim ve yeteneklerini en üst seviyede yansıtacak bir formül oluşturduk. Kullandığımız yöntem ve daha yüksek puan almak için dikkat edilmesi gereken kriterleri aşağıda bulabilirsiniz.

 

KUPON DETAYLARI

Faktörler ve İpuçları

Doğru Cevap Faktörü: Ayaklardan alabileceğiniz taban puanlar doğru tahmin ettiğiniz ayak sayısına göre belirlenir.

AGF Faktörü: Ayak taban puanınız kazanan atın AGF'sinden etkilenir. Yüksek AGF'lerde alabileceğiniz puan düşerken, düşük AGF'lerde puanınız yükselir.

Tercih Faktörü: TJK'dan farklı olarak her bir ayak için yaptığınız tercih sayısı o ayaktan alacağınız puanı etkilemektedir.

Ortalama Faktörü: Kupon puanınız, ayak puanlarının AGF'ye göre ağırlıklı ortalamasıdır. Sürpriz bir atı bildiğiniz ayaktan aldığınız puan ortalamaya daha çok etki etmekte, favori atla bildiğiniz ayak daha az etki etmektedir.

Kupon Bedeli Faktörü: Kupon bedeliniz yükseldikçe puanınız olumsuz, azaldıkça olumlu etkilenir. 

- Doğru bilinen ayak sayısı aynı olsa da farklı altılılarda, süpriz atların kazandığı durumlarda puanlar yükselirken, favori atların kazandığı durumlarda düşmektedir.

- Doğru cevap sayısı ardından en önemli belirleyici unsur AGF ile birlikte yaptığınız tecih sayısıdır.  Kupon bedeliniz puanınıza artı veya eksi olarak etki ederken, bir ayakta yaptığınız tercih sayısının çokluğu  o ayaktaki puanınızı doğrudan etkiler. Süpriz atı bildiğiniz bir durumda bile eğer yarışan atların çoğunu tercih ettiyseniz puanınız bundan olumsuz etilenmektedir.

 

İstisnai Durumlar

Eküriler: Eküri seçimlerinizi sistem tek seçim olarak değerlemektedir. Eküri seçiminizde atlardan herhangi birinin kazanması durumunda Eküri atların AGF'lerinin ortalaması baz alınır.

Çıkan At: Tercih ettiğiniz bir atın yarıştan çıkması durumunda, eğer ayağı AGF'si 1. olan at kazandıysa ayağı kazanmış sayılırsınız.

At Başı:  İki atın birinci ilan edilmesi durumunda tercih ettiğiniz atın AGF'si baz alınır. Her iki atı da tercih etmeniz durumunda yüksek AGF'li olan tercihiniz hesaplamaya dahil edilir.

 

FORMÜL DETAYLARI

Kupon Hesaplama Örneği

TJK'nın resmi sonuçları açıklaması ardından kazanan atlar, at sayısı ve AGF bilgileri formüle çekilir. Örneğimizde 6 doğruyla bilinen kuponun  değerlendirilmesi her bir ayakta 30 puan üzerinden yapılacak ve ayaklar ortalaması 60 Puana eklenecektir. Ardından kupon bedeli faktörü - veya + değer olarak puana eklenecektir.