JOKEYLER DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKAN ADAYI

BOZAN BAYDAN’DAN DUYURU…

25 OCAK 2020 CUMARTESİ GÜNÜ TÜM ÜYELERİMİZİ İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU’NA OY KULLANMAYA BEKLİYORUM…

Projelerimize katkıda bulunmak veya seçim ile ilgili her türlü bilgi almak için iletişime geçiniz. Bugüne kadar hiç hayata geçirilmemiş olan ve üyelerimizin isteklerine göre programımıza aldığımız aşağıdaki projelerimizi de tüm üyelerimize bilgilendirmenizi rica ederim. BOZAN BAYDAN: 0 535 491 12 42

Jokeylik mesleğini yapan veya daha sonra antrenör olarak atçılık sektörüne hizmet eden emektarlara maddi-manevi her konuda yardımcı olmak için kurulan derneğimizi daha iyi yerlere getirmek üzere yola çıkıyoruz ve sizlerden destek bekliyorum.

Üyelerimiz 25 Ocak 2020 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi hipodromunda yapılacak başkanlık seçiminde şahsımın aday olması için yoğun şekilde istekte ve baskıda bulunmuşlardır. Bende camiamıza hizmet vermekten gurur duyacağım için başkan adayı olma kararı aldım.

Öncelikle, seçimin güvenli ve disiplinli bir şekilde yapılması ayrıca üye olmayanlara oy kullandırılmaması için önlemlerimizi alacağımızı ve seçim boyunca video çekimi yapılacağını belirtmek isterim. Başkanlığa layık görülmem halinde yönetim kurulumumuz ve kuracağımız profesyonel kadro ile birlikte siz değerli üyelerimizin desteğiyle beraber derneğimizi tekrar aktif hale getirip meslektaşlarımızın daha kaliteli şekilde çalışmalarını sağlayacağız ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. (şuanda ödeme yapılmayan ve beklemekte olan evlilik, yeni doğan çocuk, askerlik, vefat eden üyelerimizin ailelerine ve rapor vb. yardım ücretleri ivedi şekilde herkese ödenecektir.)

Derneğimizin ve tüm üyelerimizin menfaatleri için Türkiye Jokey Kulübü, Yüksek Komiserler Kurulu ve Varlık Fonu yetkilileri ile sürekli iletişim halinde olacağız.

 

Derneğimizi kalkındırmak için yapacağımız çalışmalar ve projelerimiz;   

-Derneğimizden istifa eden veya binek ücretlerinden kesinti yapılması için muvafakatname vermeyen ayrıca hiç üye olmayan jokeylerimizi derneğimize kazandıracağız.

Ayrıca jokeylik yapmayıp şuanda antrenörlük yapan üye arkadaşlarımızın da derneğimize yarar sağlamaları açısından ve aktif at binen arkadaşlarımıza hakkaniyet olacak şekilde muvafakatname verip nasıl ki jokeylerin binek ücretlerinden kesinti yapılıyorsa antrenör montlarından da cüzi miktarda kesinti yapılarak aktif at binen arkadaşlarımızla diğer üyelerimizin arasındaki adaletsizliği ortadan kaldırılacağız.  Böylece herkesi sisteme dahil ederek derneğimizin gücüne güç katacağız.

-Jokey ve aprantilerimizin mont oranları ile ilgili gerek Yüksek Komiserler Kurulu, gerekse Türkiye Jokey Kulübü nezdinde yetkililerle istişare ederek daha önce olduğu gibi her derecede jokey montlarının % 10, apranti montlarının ise % 5 olarak düzenlenerek eski haline döndürülmesi için çalışmalar yapacağız. 

-Üyelerimizin daha önce yoğun şekilde eleştirdiği senet karşılığı verilip tahsil edilmeyen ödemelerin derneğimizin menfaatleri gözetilerek tahsil edilmesi için iletişime geçeceğiz.

-Üyelerimizin her hipodromda yemek yiyip toplantı yapacağı ve yarışları rahatlıkla izleyebileceği lokal tahsisi için Türkiye Jokey Kulübünden yer tahsisi istenecektir. Ayrıca jokey odalarındaki çay ocaklarını daha kaliteli hale getireceğiz. Bunun yanı sıra her çeşit jokey ve at malzemeleri & ürünleri satan satış mağazaları açacağız.

-Derneğinizin daha iyi faaliyette bulunması için diğer illerde bulunan hipodromlarda da şube başkanı olan dernek şubesi kuracağız.

-Dernek mali müşavirimiz ve avukatımız dernek ile ilgili konular dışında da üyelerimize de ücretsiz olarak hizmet verecektir.

-Üyelerimizin en büyük masraflarından biri olan ulaşım giderlerini azaltmak için acenta ile anlaşıp indirimli bilet almalarını sağlayacağız. Ayrıca arası kısa mesafeli hipodromlar için derneğimize midibüsler alacağız.

-Camiamızın sesini duyurabilmek ve icraatlarımızı anlatabilmek için tekrar aylık dergimizi ve web sitemizi yayın hayatına sokacağız.

-Mesleki kaza geçiren üyelerimiz ile hastane tedavi sürecinde ve daha sonra yakından ilgilenilecektir.

-Jokeylik mesleğini sonlandıran üyelerimizin istekleri doğrultusunda at sahibi belgesi alabilmelerinin kolaylaştırılması için Türkiye Jokey Kulübü ile temasta bulunacağız.

-Yıllık yarış programına derneğimiz adına koşu düzenlenmesi için dilekçe vereceğiz ve vefat eden meslektaşlarımız adına yapılan tüm koşuların kupa törenine yönetim kurulu olarak katılacağız.

-Çeşitli nedenlerden dolayı mesleğini icra edemeyen ve hiçbir geliri olmayan üyelerimiz için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Yüksek Komiserler Kurulu’nun kontrolünde olan Jokey Kaza ve Yardım Sandığından At yarışı yönetmeliğinde yer alan maddeye göre aylık asgari ücretin iki katı tutarında her ay ödeme yapılan muhtaçlık yardımı için başvuruda bulunacağız. (Derneğimiz ile Jokey Kaza ve Yardım Sandığının zarara uğramaması için muhtaçlık yardımı alıp derneğimizden veya başka yollardan kazanç sağlayanlar tespit edilerek otoriteye bildirilecektir.)

-İdman jokeyi olarak tabir edilen at çalıştırıcıları at başı ücretlerini zaman zaman alamayarak mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu konunun çözümü için Yüksek Komiserler Kurulu ve Türkiye Jokey Kulübü ile görüşüp at yarışı yönetmeliğine ilave yapılarak at ilgililerinin çalıştırıcı ücretlerini elden değil, Türkiye Jokey Kulübü’ne yatırarak çalıştırıcının hesabına aktarılmasını sağlayacağız. Resmiyet kazanması halinde ücretini alamayan çalıştırıcı yasal yollara başvurabilecektir.

-Jokeylerimizin yarış pantolonlarına reklam alarak ek kazanç elde etmeleri için şirketler ile anlaşma yapacak reklam ajansları ile anlaşacağız.

Yukarıdaki projelerimizden ve hizmetlerimizden jokey ve aprantiler dışında jokeylik mesleğini noktalayıp antrenör, at sahibi ve yetiştirici olarak hayatına devam eden tüm üyelerimiz faydalanacak olup en önemlisi mesleğini yapamayan veya ihtiyaç sahibi olan üyelerimize lokal, satış mağazalarında ve ulaşım hizmetlerinde vb. alanlarda görev verilecektir.

Bu düşüncelerimizi hayata geçirmek için sizleri diğer illerdeki hipodromlarda bulunsanız dahi 25 Ocak 2020 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi hipodromuna gelerek oy vermeye davet ediyorum. Tüm meslektaşlarımıza seçim gününü bilgilendirmenizi sizlerden önemle rica ediyorum. Şahsıma vereceğiniz 1 oy ile tekrardan derneğimizi ayağa kaldırabilirsiniz.

Projelerimize katkıda bulunmak veya seçim ile ilgili her türlü bilgi almak için iletişime geçiniz. Bugüne kadar hiç hayata geçirilmemiş olan ve üyelerimizin isteklerine göre programımıza aldığımız yukarıdaki projelerimizi de tüm üyelerimize bilgilendirmenizi rica ederim.

BOZAN BAYDAN: 0 535 491 12 42

Saygılarımla

JOKEYLER DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKAN ADAYI BOZAN BAYDAN