6 Ocak 2020 Pazartesi günü TJK TV ve TAY TV’de yayınlanan Farklı Analiz programında Süleyman Akdı, Hürkont Medya Grubunun İstanbul saatçilerinden olan İrfan Umut ve Faruk Demir isimlerini ilk önce lanse etti, ardından “Ercan Özkan olmazsa argo bir kelime kullanarak biter” ifadesini kullandı. İrfan  Umut, Ercan Özkan’dan 4 yıl önce saatçiliğe başladı. Faruk Demir ise 15 yıldır saatçilik mesleğini yerine getirmektedir.

Bu konu Farklı Analiz programında bir arşiv videosundan kaynaklanıp o yıllarda İstanbul’un tamamında 420 atın olduğu, 300 civarında atın idman yaptığı apranti okulunun olmadığı dönemde idman jokeyi az olmasından dolayı öğleden sonra saat 17.00’den itibaren atların bir kısmı idmana çıkar, safkanların galoplarını, sprintlerini tek başıma tutardım. Tribünde 40 civarında saatçinin olduğu bir alt locada bizim grupta 15’e yakın saatçi ile birlikte saat tutardık. Gelinen noktada İstanbul’da 1200 civarında at var, buna karşılık 5 saatçi çalışmaktadır. Bu 5 saatçinin 4’ü sabah karanlığında yerini alır. Tüm hipodromlarda 2 ya da 3 en fazla 4 saatçi ile sistem devam etmektedir. 

Saatçiler, yarış sahalarının emektar isimleridir. Klavye başında ezbere yazmak ya da televizyon programlarında şov yapmak, eğerki yarış camiasına hizmet eden bir isim isen bu sana da yakışmaz.

Kemal Akyer