Son dönemde koşu saatine yakın zaman dilimlerinde, farklı sebeplerle jokeylerin rapor alması ve koşulardan çıkarılan favori safkanların sayısının artması kaynaklı mağduriyetinizi dile getirdiğiniz çeşitli mesajlarınız Kulübümüz resmi sosyal medya adreslerine ve Beyaz Masa uygulamasına ulaşmaktadır.

At Yarışları Yönetmeliği gereği; Koşulardan çıkacak atların, jokey değişikliklerinin ve yarış sonuçlarının onaylanması, cezai yaptırımlar ve yarış disiplinine dair her türlü kararı almak, Tarım ve Orman Bakanlığı Yüksek Komiserler Kuruluna bağlı Yarış Komiserler Kurulu yetkisindedir.

Türkiye Jokey Kulübü’nün yarışları düzenlemek ve üzerine müşterek bahis toplamak dışında yarış disiplinine dair bir yetkisi ve idari yaptırımı bulunmamaktadır.

Ancak bu durum Kulübümüzün şikayet edilen hususlara duyarsız kaldığı anlamını da taşımamaktadır.

Sadece konuyla ilgili tarafımıza iletmiş olduğunuz mesajlar ile sınırlı kalmadan, koşuların hiçbir paydaşın mağduriyetine sebep vermeyecek koşullarda ve yönetmelik kuralları çerçevesinde icrasını teminen, görüşlerimiz Yarış Otoritesine bağlı bu kuruldaki yetkililere ivedilikle iletilmektedir.

Bilgilerinize sunar, göstermiş olduğunuz hassasiyet ve anlayışınız için teşekkür ederiz.