17 Ocak 2019 Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan günün 4.Koşusu'nda son 200 metrede DOMBRA liderliği EL NINO 1200 metreden itibaren nefesleri kesen yarışta son 800'den sonra başa baş mücadele son 200'den sonra DOMBRA'nın koşunun liderliğini yapan jokeyi Akın Sözen dışındaki EL NINO'ya ile ilk yaslanan olup fotoya kadar safkanlar birbirlerini yaslanarak birbirlerine fauller yaparak baş farkıyla yarışı DOMBRA kazandı. Yarıştan sonra EL NINO'nun yetkilileri koşuya protesto çekti. Koşunun değişip-değişmemesi % 50 gibi olup yarış komiserleri bir kara varıp protestoyu red etti. DOMBRA'nın jokeyi Akın Sözen, protestoya neden olduğu için 919 TL para cezasıyla cezalandırıldı.

Komiser Raporu

4 numarada kayıtlı EL NINO isimli atın antrenörü 1 numarada kayıtlı DOMBRA isimli atın jokeyinin kendi atını engellendiği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda, protestonun reddine oybirliği ile karar verilmiştir.

1 numarada kayıtlı DOMBRA isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte hatalı kulvar değiştirdiğinden ve protestoya neden olduğundan savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunması aynı tarihte alınmıştır. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 122/7. maddesi (c) bendi gereği 919 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

(Söz konusu ceza 17.01.2019 tarihinde Akın SÖZEN' e verilmiş olup, sisteme işlerken sehven Özcan YILDIRIM olarak yazılmıştır.)

Yarışın videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Koşunun Protesto videosu için TIKLAYINIZ

www.liderform.com.tr