Tüm dünyanın ilgi gösterdiği ve sonucu merakla beklenen 3 Milyon Dolar toplam ikramiyeli G1 Pegasus World Cup ve bu yıl ikinci kez koşulan G1 Pegasus World Cup Turf, 25 Ocak Cumartesi günü ABD’de bulunan Gulfstream Park’ta gerçekleştirildi. Koşular üzerine ülkemizden de müşterek bahis kabul edilirken, TJK TV TAY TV ve Liderform.com.tr ekranlarından naklen yayınlandı.

2017 yılında Arrogate, 2018’de Gun Runner, 2019 yılında ise aygırılarımızdan Dehere’in kısrak babası olduğu City of Light’ın galibiyetle ayrıldığı G1 Pegasus World Cup’ın dördüncüsünde; MUCHO GUSTO (Mucho Macho Man – Itsagiantcauseway / Giant’s Causeway) jokey Irad Ortiz Jr. idaresinde zafere uzanan isim oldu.

2020 yılı G1 Pegasus World Cup’

Kum pistte 1800 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen G1 Pegasus World Cup’ta bu yıl favori safkanlar olan Omaha Beach ve Spun To Run’ın yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle deklareden sonra koşudan çıkarılmasıyla birlikte 3+ yaşlı 10 safkan birincilik mücadelesi verdi. HRH Prince Faisal Bin Khaled’in sahibi olduğu, Bob Baffert’in antrene ettiği Mucho Gusto, son düzlüğe çıkarken aldığı liderliği koruyarak 1.48.85’lik bitiriş derecesiyle kazanmayı başardı.

Mucho Gusto’nun ardında ikinciliği MR FREEZE (To Honor and Serve - Heavenly Cat / Tabasco Cat) elde ederken, son metrelerdeki atakları neticesinde WAR STORY (Northern Afleet – Belle Watling / Pulpit) üçüncü, DIAMOND OPPS (Lookin At Lucky – Patriotic Viva / Whywhywhy) ise dördüncü oldu. Kulübümüzün yeni aygırlarından BODEMEISTER’ın temsilcisi BODEXPRESS (Bodemeister – Pied A Terre / City Zip) ise koşudan beşinci olarak ayrıldı.

Pegasus World Cup ile birlikte 11. startında ilk Grup 1 zaferine ulaşan Mucho Gusto, toplam birincilik sayısını da 6’ya çıkarmış oldu. 4 yaşındaki safkan, son galibiyetini ise 16 Haziran 2019 günü Santa Anita’da katıldığı G3 Affirmed Stakes’i kazanarak elde etmişti.

Öte yandan aynı gün gerçekleştirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen 1 Milyon Dolar toplam ikramiyeli G1 Pegasus World Cup Turf’te 3+ yaşlı 12 safkan start aldı.  

 

Son metrelerde iç kulvardan yaptığı etkili atakları neticesinde ZULU ALPHA (Street Cry – Zori / A.P. Indy) isimli safkan, jokeyi Tyler Gaffalione idaresinde G1 Pegasus World Cup Turf’ü kazanmayı başardı.

2020 yılı G1 Pegasus World Cup Turf’ü izlemek için tıklayınız.

Michael M. Hui’nin sahibi olduğu, Michael J. Maker’ın antrene ettiği Zulu Alpha’nın ardında ikincilik, koşuda uzun süre tempoyu belirleyen Coolmore Ekürisi’nin kısrağı MAGIC WAND’ın (Galileo – Prudenzia / Dansili) olurken, Chad Brown’ın antrenesindeki isimlerden INSTILLED REGARD (Arch - Enhancing / Forestry) üçüncü, SACRED LIFE (Siyouni – Knyazhna / Montjeu) ise dördüncü oldu.

1900 metre çim pistte 1.51.60’lık bitiriş derecesiyle kazanan Zulu Alpha, kariyerinin 31. startında ilk Grup 1 koşu galibiyetine ulaşırken, toplam birincilik sayısını da 10’a taşıdı. Kariyerine İrlanda’da başladıktan sonra ABD’ye gelen ve 2018 yılı Eylül ayında 80.000 Dolar karşılığında Satış Koşusu’ndan alınan 7 yaşındaki iğdiş safkan, babasının 23. Grup 1 koşu galibi temsilcisi olurken kariyer kazancını da yaklaşık 2 Milyon Dolar’a taşıdı.