Başımız sağ olsun

İran’da meydana gelen ve Van ilimizde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ajanslardan geçen son dakika haberine göre İran'ın Hoy şehri yakınlarında saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Van, Kars, Hakkari, Yüksekova ve Ağrı'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesinde kerpiçten evler yıkılırken depremden dolayı 9 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı.

İran-Türkiye sınırında yerel saatle 09.22'de bir deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre altında gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü, Salmās kentine 21 kilometre uzaklıkta.Sarsıntı Türkiye'den de hissedildi,Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre Van'ın Saray ilçesi depremin merkez üssüne 27 kilometre mesafede bulunuyor. Özalp ilçesinin uzaklığı ise 71 kilometre.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, Türkiye saatine göre 08.52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5.9. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.